Advertentie

Zes maanden cel geëist tegen Haags raadslid

De rechtbank in Den Haag gaf Van Doorn vorig jaar al een geldboete van 1000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. De eis in hoger beroep is nu zes maanden celstraf.

12 mei 2015

Tegen het Haagse raadslid Arnoud van Doorn is in hoger beroep zes maanden cel geëist waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor onder meer het lekken van geheime stukken aan een journalist. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag laten weten. Tegen de journalist heeft het OM 1000 euro boete geëist.

Bekeerd
De rechtbank in Den Haag gaf Van Doorn vorig jaar een geldboete van 1000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Het OM had toen ook al zes maanden celstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De journalist was vrijgesproken. Van Doorn was ooit lid van de PVV, maar hij stapte uit de partij, bekeerde zich tot de islam en is inmiddels gemeenteraadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid.

World Forum

De journalist schreef begin 2013 in het AD/Haagsche Courant over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag. Van Doorn zou de journalist zijn toegangspas hebben verstrekt om geheime raadstukken daarover uit de fractiekamer te halen. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem / AS
Bekeerd of niet, hij blijft fout.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Nou dan kan Zotte Arnoudje lekker halal eten van ons belastinggeld. Jammer dat ze in het cachot geen wasknijpers meer hoeven te maken, want dan had deze ontspoorde man nog een ambacht geleerd.
Jan
Los van de persoon in kwestie: er moet natuurlijk niet zoveel geheim zijn bij een gemeente. Dan krijg je ook geen gezeur over uitlekken.
Sjaak
Wie zijn achterste brandt, moet op de blaren zitten. En als het rechhterlijk oordeel is: 'brommen', dan zult gij brommen.



En dat gemekker over dat alles maar openbaar moet zijn, moet gewoon ophouden. Deze mekkeraars moeten maar eens goed nadenken en tot het besef komen dat bij een democratische rechtsstaat hoort, dat er zorgvuldig met informatie omgegaan moet worden. Dat houdt in dat in een vroeg stadium (bij het voorbereiden van een bsluit) documenten (stukken) vertrouwelijk behandeld moetn worden. Dat is in ieders belang. En uiteindelijk moeten de verantwoordelijken hieover op democratische wijze verantwoording (kunnen) afleggen. Helder en eenvoudig, niet waar?
Advertentie