Advertentie

Raadslid kan niet financieel aansprakelijk gesteld

Een raadslid kan niet aansprakelijk worden gesteld voor besluiten waar hij aan mee heeft gewerkt, stelt minister Plasterk in antwoord op Kamervragen.

28 augustus 2013

Raadsleden kunnen niet persoonlijk financieel aansprakelijk worden gesteld voor democratisch genomen besluiten. Dit heeft minister Ronald Plasterk van BZK geantwoord op Kamervragen van PvdA-ers Pierre Heijnen en Jeroen Recourt.

Chipsol
De PvdA-kamerleden hadden de vragen gesteld naar aanleiding van een bericht in Binnenlands Bestuur over de gebiedsontwikkelaar Chipsol. Directeur Peter Poot van Chipsol had in een brief aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer gedreigd raadsleden persoonlijk financieel aansprakelijk te stellen als ze zouden instemmen met een nieuw tracé voor de omlegging van de A9. Poot is daar tegen, omdat het zijn plannen voor de ontwikkeling van een Airport City in dit gebied dwarsboomt.

Immuniteit
Plassterk wijst er in de beantwoording van de Kamervragen op dat ‘gekozen volksvertegenwoordigers immuniteit genieten voor al hetgeen zij mondeling of schriftelijk inbrengen in de beraadslagingen van het volksvertegenwoordigend orgaan waarvan zij deel uitmaken.’ De immuniteit van gemeenteraadsleden is vastgelegd in de gemeentewet.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie