Advertentie

Opstappen was voor Hoes geen optie

De burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, dacht geen moment aan opstappen. Hij licht onder vuur wegens verschillende buitenechtelijke affaires, waarvan ook in het openbaar.

20 december 2013

Burgemeester Onno Hoes dacht er niet aan op te stappen als burgemeester van Maastricht. Dat zei Hoes donderdagavond op de regionale omroep L1. Hij sprak naar aanleiding van ophef rond zijn privéleven. Woensdagavond was die ophef onderwerp van gesprek met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Die eisten van Hoes dat hij zich voortaan 24 uur per dag als burgemeester gedroeg en geen datingsites meer bezocht.

Lijken uit de kast

,,De makkelijkste oplossing zou zijn geweest dat ik opstap'', zei Hoes terugziend op die bijeenkomst. ,,Maar daar kies ik niet voor. Ik wil met de stad door, ik hou van de stad en de mensen.''

De ophef begon met een kus van Hoes in een hotellobby met een 24-jarige Maastrichtenaar. Vorige week beloofde Hoes dat er niet nog meer lijken uit de kast zouden komen. Dat stemde de raad tevreden. Maar toch bleef Hoes achtervolgd door roddels, en de raad raakte steeds geïrriteerder. Woensdag kreeg Hoes toch een tweede kans. De VVD'er krijgt,,de ruimte om de komende periode zijn ambt ten volle waar te maken, zoals het een burgemeester betaamt''.
 
Publieke druk 

Hoes zei bij L1 dat zijn privéleven nu ,,open en bloot'' op tafel ligt, maar ook dat er nog meer kan komen. ,,Albert en ik lagen vroeger samen op een naaktstrand. Daar zou iemand zomaar een foto van genomen kunnen hebben en zeggen: hier heb je een naakte burgemeester.'' Hoes beklaagde zich erover dat de druk op zijn persoon groot is. ,,Er ligt een grote publieke druk op je. Het is fantastisch om burgemeester van Maastricht te zijn. Maar dat ze je continu op de vingers kijken, dat gaat ver.'' Hoes erkende ,,grenzen opgezocht te hebben, en dat was niet slim''. Hij realiseert zich dat de raad daar moeite mee heeft. ,,Zij moeten verdedigen wat ik gedaan heb, en dat kan ik hen niet aandoen.''
 
Relativeren 

Hoes haalde nog uit naar De Telegraaf, SBS6 en het blad Privé, die bij herhaling aandacht aan zijn privéleven besteden. Dat hij op de homodatingsite Grindr zat betreurt hij achteraf, maar hij relativeerde het wel. ,,We moeten niet roomser dan de paus zijn, op dit soort sites zitten miljoenen mensen, ook politici, zakenlieden en journalisten.'' Wel erkende hij zich onvoldoende gerealiseerd te hebben dat mensen met wie hij als burgemeester omgaat aanstoot kunnen nemen aan zijn gedragingen als privépersoon.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
"Wie van schuld is verheven, werpe de eerste steen" of zo... Een kus met een 24-jarige gozer in een lobby van een hotel!?!!? Hoe onnadenkend, absoluut, maar ook hoe oninteressant wanneer zij privé hier geen consequenties aan verbinden. Tijdens feestjes, kerstborrels, vrijdagborrels en uitjes laten mensen zich zo vaak gaan, waarmee ik het niet goed praat, maar ja, het gebeurt echt! Dronken achter het stuur zou erger zijn, agenten en hulpverleners schofferen wanneer zij hun beroep uitoefenen is erger, geld aanpakken om iets voor elkaar te krijgen, je oprit laten aanleggen om een opdracht binnen te slepen.... Jongens, daar hebben we last van. Laat die kus en daarbij, met een 24-jarige T..by?!?! Ik denk dat deze laatste zich achter de oren zou moeten krabben bij het kussen van een dikke vijftiger! Onno, lekker gaan besturen!
Stef
Onno(zele) Hoes is getrouwd met iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt om dagelijks mensen op TV af te fakkelen die ook wel eens een slippertje hebben gemaakt. En dan wel uithalen naar media die over zijn eigen faux pas berichten ? Wat een huilebalk !
gerrie
Op de Nederlandse zenders in het 1 groot homospul. Je wordt er zo onderhand zelf homo van. Ik kijk liever naar buitenlandse zenders. Daar zie je tenminste nog echte mooie dames.
Gerben
Er zijn momenten dat je zou wensen dat Poetin ook hier de baas was.

Dan zou het snel afgelopen zijn met de strapatsen van die homo.
Advertentie