Advertentie

Haagse gemeenteraad wil opheldering over HSD

De gemeenteraad van Den Haag wil duidelijkheid over de gang van zaken bij The Hague Security Delta (HSD). Er kwamen diverse schriftelijke vragen binnen over de werkwijze van de organisatie naar aanleiding van een artikel van Follow the Money.

19 januari 2018

De gemeenteraad van Den Haag wil de gang van zaken bij The Hague Security Delta (HSD) ophelderen. Er kwamen bij het college diverse schriftelijke vragen binnen over de werkwijze van de organisatie naar aanleiding van een artikel van Follow the Money.

Onderzoek Follow the Money
HSD is een samenwerkingsverband tussen allerlei organisaties waaronder bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Er worden onder meer congressen georganiseerd en partnerschappen gesloten. De journalistieke website Follow the Money stelde vorige week dat HSD aan grootspraak doet over hun bijdrage aan de cybersecurity-sector in Den Haag en dat de subsidie die de organisatie ontvangt erg groot is in verhouding tot wat er daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

 
Subsidie onder de loep

Onder meer de uitspraken van HSD over duizend banen die er in een jaar tijd zouden zijn gecreëerd en de toegevoegde waarde van 3,8 miljoen euro voor regio Den Haag zijn volgens Follow the Money ‘grootspraak’. Eerder was ook de journalistieke website De Correspondent kritisch over subsidies die HSD ontving, ook hier werden onmeetbare en vage resultaten als argument gebruikt.  


Onafhankelijk onderzoek ingesteld 

Het bestuur en de directie van HSD zeggen naar aanleiding van het artikel op de eigen website zich ‘niet te herkennen in de strekking, noch in de getrokken conclusies in deze berichtgeving(en).’ Het college van B&W heeft een onafhankelijk onderzoek opgestart dat de beweringen van Follow the Money gaat onderzoeken. De uitkomsten van het onderzoek worden over enkele weken verwacht, zo meldt HSD.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Norman Waalre
Als bedrijven, overheden en kennisinstellingen informatie en ervaringen willen uitwisselen over ICT, kunnen ze dat beter doen via speciale webforums. Dat is veel goedkoper, transparanter en overzichtelijker, en is toegankelijk voor iedereen, overal en altijd. De overheid moet daarvoor mensen in dienst nemen, die veel kennis en ervaring hebben, in het opzetten en beheren van internetforums. Dat dus niet uitbesteden aan ICT-bedrijven, want die lichten de overheid vaak op voor astronomische bedragen, is al vaak gebleken.
Patrik de Goede
Alsof onafhankelijke journalisten hun werk niet goed doen? Allemaal dus?

"Herkennen zich niet in het geschetste beeld", is het enige wat ze kunnen zeggen.

Een ieder die te maken heeft gehad met de Hague Security Delta, weet dat dit een bolwerk vol potentaten is. Grijze mannen, zonder inhoud en een grote bek. Er heerst daarnaast een ware angstcultuur en het personeelsverloop spreekt boekdelen!

Patrik de Goede
Dit bolwerk vol arrogante mannen, daar moet zo snel mogelijk de bezem door. Het zijn fantasten die successen van een ander claimen en zichzelf subsidies toekennen op niet bestaande projecten. Gevalletje kansloos omhoog gevallen ambtenaren zonder daadwerkelijk een toegevoegde waarde te hebben!
Harmen
Clubje van Rob de Wijk (D66). Bekend van TV-programma dat hij presenteert met die andere clown Arend-jan Boekesteijn (VVD). Neoliberale graaiers zonder weerga. De Wijk ontvangt daarbij ook nog eens geld uit de VS, maar daar wil hij ook nooit verantwoording voor afleggen.
Advertentie