Advertentie

Burgemeesters: er wordt naar ons geluisterd

Met Aboutaleb, Krikke, burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder meer over huisvesting, bereikbaarheid en duurzaamheid.

22 september 2017

De vier grote steden hebben vrijdag een 'positief en constructief' gesprek gehad met de vier partijen die een kabinet proberen te vormen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dat na afloop gezegd. Ook de Haagse burgemeester Pauline Krikke had een goed gevoel over gehouden aan het onderhoud. Ze denkt dat 'de partijen goed naar ons geluisterd hebben'.

Meepraten over beleid
Met Aboutaleb, Krikke, burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder meer over huisvesting, bereikbaarheid en duurzaamheid. Volgens Aboutaleb is er geen geld gevraagd, maar hebben de vier steden aangedrongen op ruimte om straks mee te praten over het beleid. Van Zanen zei na het gesprek overigens ook 'positief gestemd' te zijn over de financiële plannen van de vier onderhandelaars met het stedenbeleid. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Bah wat een Haags gekwijl.....
H. Wiersma / gepens.
Zou Van Zanen alle petten nog uit elkaar kunnen houden: VNG, Utrecht, grote steden en vooral niet te vergeten platteland?
Anoniem
Zo, de eerste stap om wéér een randstadkabinet te creëeren is weer gezet, hoor ik? Geweldig (maar niet heus...)!
Advertentie