Advertentie
sociaal / Nieuws

Zorginstellingen staan er slecht voor

Een op de vijf zorginstellingen in Nederland heeft vorig jaar verlies geleden, blijkt uit een analyse van accountants- en adviesbureau EY.

06 september 2016

Een op de vijf zorginstellingen in Nederland heeft vorig jaar verlies geleden, blijkt uit een analyse van accountants- en adviesbureau EY.

Ernstig bedreigd
Vooral zelfstandige behandelcentra, de jeugdzorg, de verpleging- en thuiszorginstellingen hebben het zwaar. Zij verdienen zo weinig dat er nauwelijks mogelijkheden zijn om buffers op te bouwen om te kunnen investeren en innoveren. Het voortbestaan van bedrijven in de geestelijke gezondheidszorg wordt volgens de accountants zelfs ernstig bedreigd.

Hervormingen
EY voorziet dat de resultaten van zorginstellingen dit jaar verder verslechteren. Dat hangt samen met de hervormingen in de zorg, waardoor de administratieve lasten en druk op financiële middelen zijn toegenomen.

Toch gaat het niet met alle instellingen in de sector slecht. Zo staan academische ziekenhuizen er volgens EY juist goed voor in financieel opzicht.
 

Het accountantskantoor onderzocht 1050 jaarrekeningen van zorginstellingen over 2015. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ruud Baan
De geestelijke gezondheidszorg moet je niet nog meer geld gaan geven en de jeugdzorg ook niet daar moeten ze niet weer intrappen.
John. D / treurig doen om nog meer geld,personeel en macht te veroveren te krijgen
Vanuit de ggz instellingen wordt er veel te veel personeel aangesleept die dagelijks in groepen in de wijken hangen dat kost heel erg veel geld.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Kom maar weer met bijvoorbeeld de goeie Bejaardencentra - als ik die naam nog mag gebruiken.

Eigen ruimte, gezamenlijke ruimten, gezelschap, bij alle gelegenheden.......Toen waren de oudjes nog gewoon....gewoon en niet slap hangend in de wijk.
Advertentie