Advertentie
sociaal / Nieuws

Veel belangstelling voor diervoedselbank Drenthe

De dierenvoedselbank, met afhaalpunten in Coevorden en Emmen, is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om voer voor hun dieren te betalen.

21 februari 2012

Sinds de opening van een voedselbank voor dieren in Drenthe, hebben zich al zo´n honderd huisdierenbezitters aangemeld. Dat meldt de voedselbank in de provincie die kort geleden de deuren opende.

Dierenambulance
De dierenvoedselbank, met afhaalpunten in Coevorden en Emmen, is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om voer voor hun dieren te betalen. De initiatiefnemers zijn ex-medewerkers van de dierenambulance in Zuidoost-Drenthe. ´Vaak hebben we dieren van minima naar het asiel moeten brengen. Dat is voor mensen heel traumatisch. Met de voedselbank kan dat voorkomen worden.´

Sociale diensten

Klanten kunnen eens per 2 weken voer voor hun huisdieren halen. Als ze daar niet toe in staat zijn, bezorgen medewerkers van de voedselbank ook voer aan huis. Bij gebrek aan vervoer gaan ze ook met hun klanten mee naar de dierenarts. De dierenvoedselbank werkt samen met de sociale dienst van enkele gemeenten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie