of 59232 LinkedIn

Spijtoptanten in prostitutie krijgen steun gemeente

Prostituees die willen stoppen met hun werk worden geholpen door de gemeente. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) maakt daar 3 miljoen euro per jaar voor vrij,
2 reacties

Prostituees in heel Nederland kunnen binnenkort steun krijgen als ze uit de seksbranche willen stappen. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) maakt daar 3 miljoen euro per jaar voor vrij, zo laat hij de Tweede Kamer maandag weten.

Uitstapprogramma's

Sinds 2008 bestaan er zogeheten 'uitstapprogramma's' waarin prostituees worden geholpen en begeleid, onder meer met het vinden van een woning en ander werk, maar ook bij het oplossen van verslaving of schulden. Die programma's waren alleen beperkt tot een aantal gemeenten. Met het geld van Opstelten komt er nu in twaalf regio's een landelijk dekkend netwerk voor hulp aan prostituees die uit de seksbranche willen stappen.

Duizend gestopt 

Uit onderzoek bleek dat vorig jaar ongeveer 1750 prostituees gebruik hadden gemaakt van de ondersteuning in een van de uitstapprogramma's. Ruim duizend van hen waren ook daadwerkelijk uit de prostitutie gestapt.

ChristenUnie 

Opstelten komt met de uitbreiding van de programma's naar heel Nederland tegemoet aan wensen van de ChristenUnie en de SGP. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers reageerde maandagochtend al meteen tevreden. ,,Dit is een goed plan'', twitterde hij. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Och je ziet het oudste vrouwelijke beroep ook nooit op een markt met streekprodukten en oude ambachten. En verder blijft het toch dweilen met de kraan open. De volgende generatie prostituees werkt alleen via internet en met app's. Het biedt vooral werk aan beleidsmakers.
Door Ra op
Er stappen er daarna net zoveel weer in, sinds wanneer gelooft de VVD in de maakbare mens?