Advertentie
sociaal / Nieuws

Leeuwarden wil wietteelt gedogen

De gemeente Leeuwarden heeft in een brief aan minister Opstelten laten weten voornemens te zijn om een proef te houden met gedoogde wietteelt.

10 april 2013

De gemeente Leeuwarden wil een proef gaan doen met het gedogen van wietteelt in haar gemeente. Dit heeft de Friese hoofdstad laten weten in een brief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Niet gelegaliseerd
Het gaat om een proef waarbij één coffeeshop in de stad wiet mag telen van de gemeente. Het telen zal niet worden gelegaliseerd, maar wordt net als de verkoop van wiet gedoogd.

Onderzoek
Opstelten zegde onlangs in de Tweede Kamer toe de mogelijkheden rond gereguleerde wietteelt te onderzoeken. Eindhoven stuurde eerder ook al een soortgelijk plan naar de minister.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

De Haan / beleidsmedewerker
Nu 30 april met rasse schreden naderbij komt is er in Leeuwarden meteen sprake van een Oranje Vrijstaat. Gedogen is zo ontzettend slap! We legaliseren niets maar we gedogen! Langzamerhand weten burgers in dit land niet meer waar ze aan toe zijn. Er is geen sprake meer van een betrouwbare Overheid. Met woonwagenkampen en recreatiewoningen is het ook zo gegaan en zie waar het toe leidt. Leeuwarden, neem je verantwoordelijkheid!!!
Advertentie