Advertentie
sociaal / Nieuws

Kabinet eens over plannen voor de zorg

De top van het kabinet, coalitiepartijen VVD en PvdA en de drie 'bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn het woensdagavond eens geworden over de plannen voor de zorg.

16 april 2014

De top van het kabinet, coalitiepartijen VVD en PvdA en de drie 'bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn het woensdagavond eens geworden over de plannen voor de zorg.

Geen impasse
Dat maakten minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn bekend na afloop van een beraad met onder anderen premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Schippers gaf aan dat er helemaal geen impasse was geweest. Zij zei dat ze het ,,volste vertrouwen'' heeft van alle vijf partijen en dat het voorstel om de zorgverzekeraars meer op kwaliteit en prijs te laten inkopen naar de Tweede Kamer gaat.

Keuzevrijheid
De minister benadrukte dat alle partijen aan het overleg ook ,,zeer hechten aan keuzevrijheid voor de patiënt en efficiencyverhoging en kwaliteitsverbetering''. Van Rijn verklaarde dat hij een akkoord heeft gesloten over de hervorming van de langdurige zorg.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ambtenaar / secretaris
De eerste ellende is al waar te nemen voor de langdurige zorg zoals incontinentiemateriaal wat ondanks voorschrift van de huisarts ( is al een nieuwe maatregel dat het via de arts moet worden besteld) ook nog eens via een gesprek met de apotheker moet worden getoetst

( sinds wanneer heeft die apotheker daar verstand van). Voorschrift van ziekenhuis opgedeeld in twee delen om eerst te verkennen of de bijwerkingen te dragen zijn maar pillen pas beschikbaar nadat deze voorschriften nog eens worden opgedeeld door de apotheker. Drie keer een gang naar de "winkel" voor de patient. Korting op de AOW als je kinderen voor je willen zorgen, de extra kosten die hoe dan ook worden gemaakt betaal je maar uit eigen zak. Dit gaat niet goed, kost handenvol geld en beperkt de mogelijkheden tot eigen inzicht en initiatief.
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Deze regering regeert niet en heeft geen enkele visie. Zij wordt volledig gegijzeld door het eigen onvermogen en de drie "bevriende"coalitiepartijen. Ik vraag mij af of VVD- en PvdA-stemmers beseffen dat hun stem de CU en de SGP feitelijk regeringsmacht heeft gegeven.
Monique
@johannes

En wat te denken van D66?
Advertentie