of 59221 LinkedIn

Hans Spigt 'aanjager' garantiebanen

Het kabinet heeft Hans Spigt benoemd tot 'aanjager' voor banen voor arbeidsgehandicapten bij de overheid. Hij moet erop toezien dat de beloofde 25.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking er ook daadwerkelijk komen bij instanties als Rijk, provincies en gemeenten.
4 reacties

Het kabinet heeft Hans Spigt benoemd tot 'aanjager' voor banen voor arbeidsgehandicapten bij de overheid. Hij moet erop toezien dat de beloofde 25.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking er ook daadwerkelijk komen bij instanties als Rijk, provincies en gemeenten.

Van der Gaag
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De werkgeversorganisaties stelden eerder Aart van der Gaag aan met hetzelfde doel. In het bedrijfsleven moeten de komende jaren 100.000 banen worden geschapen voor mensen die vanwege een beperking niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen. Over de in totaal 125.000 banen voor deze groep heeft het kabinet afspraken gemaakt met vakbonden en werkgevers.

Jobcoaches, no-riskpolissen

Als aanjager zal Hans Spigt in zijn contacten met individuele overheidswerkgevers, de gemeenten, de vakbeweging en UWV afstemming zoeken over afspraken in het personeelsbeleid of bijvoorbeeld over de inzet van ondersteuningsmiddelen die beschikbaar zijn om de gestelde doelen van de Participatiewet te bereiken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de inzet van jobcoaches, no-riskpolissen en werkplekaanpassingen.


Wethouder

Spigt was in het verleden onder meer wethouder in Dordrecht en Utrecht. Van der Gaag is voorstander van uitzendorganisatie ABU. Ook was hij jarenlang voorzitter van de commissie Werk en Inkomen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. (ANP-redactie BB)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (medewerkers) op
Voldoet de heer Spigt ook aan de doelgroep waar de werkgevers zorg moet dragen? Het is toch geweldig dat Jetta met deze benoeming meteen een goed voorbeeld neerzet. Of ligt het toch iets anders???????
Door Pierre op
In elk geval 1 werkloze weer aan de slag met deze opdracht....

Ik ben benieuwd hoe Spigt de overheden echt gaat faciliteren. Of komt hij alleen drammen, met de hand op de knip?

Ik gun iedereen werk, ook mensen met een beperking. Maar bij een krimp van capaciteit betekent zoiets dat dan er meer gezonde mensen moeten worden ontslagen/ gezonde mensen worden uitgesloten? Er vanuit gaande dat mensen met een beperking zinvol werk gaan doen; binnen de toegestane ( geslonken) personeelsformatie.

Volgens mij werken er al bovengemiddeld veel "arbeidsdoelgroepen" bij de overheid.

Laat er alsjeblieft vooral oog zijn voor deskundigheid en continuïteit, ongeacht of iemand vrouwelijke herintreder, homo, allochtoon, gehandicapt, afkomstig uit een achterstandswijk etc. is.
Het is zo langzamerhand bijna een wonder dat er iemand nog bij de overheid wordt aangenomen die niet zo'n achtergrond heeft. Cynisch? Kijk eens goed in uw eigen organisatie!

Aan iemand die misschien wel komt of misschien ook niet en/ of nergens verstand van heeft, niet goed kan communiceren heb je als werkgever en als burger niets. Noch het externe beeld van "de" ambtenaar, noch de productiviteit gaat hiermee anders positieve wending krijgen.

Door doeterniettoe (-) op
Een Rijkscommissaris die moet zorgen dat wet- en regelgeving uit Den Haag vorm krijgt.

Je kan natuurlijk ook gewoon goede wet- en regelgeving maken, die niet uit populistisch gebral bestaat, voor een lange termijn bedoeld is en financieel en maatschappelijk haalbaar.
Door Harmen op
En opnieuw wordt een partijgenoot, ex-wethouder van Utrecht die sinds zomer 2014 wachtgeld trekt, aan een leuk, en ongetwijfeld goed betaald, baantje geholpen. Een andere partijgenoot uit Utrecht houdt al een betaalde vakantie opde Caribische eilanden, een derde ook Utrecht en ook oud-wethouder, wat toevallig toch) doet iets in de zorg, met dank an het labinet.