Advertentie
sociaal / Nieuws

Eén inspectieloket Jeugd voor gemeenten

De samenwerkende jeugdinspecties hebben een digitaal inspectieloket Jeugd geopend waar gemeenten terecht kunnen met vragen over toezicht op jeugdhulp, jeugdbescherming en – reclassering.

06 januari 2015

Nieuwe aanbieders

Op www.inspectieloketjeugd.nl kunnen gemeenten antwoord vinden op vragen over het toezicht op jeugd. Ook kunnen zij er nieuwe aanbieders van zorg aanmelden en informatie over het toezicht op jeugd vinden. Daarnaast geeft het tips over hoe te handelen bij calamiteiten en is er uitleg over zaken als verscherpt toezicht te vinden.
 

Onderlinge afstemming 

Vanaf vorige week zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp aan jeugd. Het toezicht hierop berust bij drie verschillende instanties; de Inspectie Jeugdzorg (IJZ), de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ). Gemeenten en inspecties hebben afspraken gemaakt over de onderlinge afstemming. Het openen van een digitaal loket is één van die afspraken. Ook de Inspectie Onderwijs en de Inspectie SZW (voormalige Arbeidsinspectie)  doen mee aan het project.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie