Advertentie
sociaal / Nieuws

Directeur werkvoorziening beschuldigd van belangenverstrengeling

De directeur van de sociale werkvoorziening Caparis in Friesland, Wilko de Vreeze, wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. Dit bevestigde de sociale werkvoorziening vrijdag na berichtgeving in de Leeuwarder Courant.

26 april 2013

Onverwacht ontslag

De raad van commissarissen van Caparis vroeg het Bureau Integriteit (BING) onderzoek te doen naar de directeur toen ze lucht kregen van een aantal beschuldigingen. Dit rapport zou vrijdag met de directeur worden besproken. Die kondigde eerder deze week zonder opgaaf van reden zijn ontslag aan. Het is onbekend of het vertrek met de beschuldigingen te maken heeft.

 

Persoonlijke bv

Volgens de krant blijkt dat De Vreeze via zijn persoonlijke bv geld verdient aan interim-managers of externe adviseurs bij Caparis. Twee gevallen zijn aantoonbaar, zo blijkt uit onderzoek van BING in Amersfoort.

 
Detacheringsbureau

De bv van Vreeze, 2mChange (2MC), fungeert tevens als detacheringsbureau. Zijn echtgenote is er de directeur, maar direct of indirect is De Vreeze bestuurder en eigenaar.

Caparis verzorgt de sociale werkvoorziening van acht gemeenten in het zuiden van Friesland.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Zart
Ga vooral op deze tour verder.
Eerst je eigen financiële belangen
behartigen in plaats van de
algemene belangen.

Goed voorbeeld doet volgen.
Als je werkervaring wil
opdoen met dit soort
activiteiten moet je stage lopen
in Den Haag.

Criminaliteit wordt gedoogt
in Nederland.
secretaris / secretaris
Er was bij de toenmalige SP afd. Lw al langer bekend dat bij Caparis zaken niet klopten en bij ons ook. Maar de lokale PvdA schijnt hem steeds de hand boven het hoofd te hebben gehouden. Deze bal had jaren eerder kunnen rollen... En er komt nog meer in de zaterdagkrant van de Leeuwarder Courant, is vandaag aangekondigd.
J. van den Berg
Er staat in de LC een redactioneel artikel over de kwestie. Wat opvalt is dat het zolang heeft geduurd, terwijl er al zolang geruchten gingen. Natuurlijk moet je niet elk gerucht geloven. Maar de politiek heeft verwezen naar de Rvd (want NV bedrijf). En die hebben later pas op aangeven van een aandeelhouder (gemeente) dus een echt onderzoek laten doen bij BING. En meneer is nu eindelijk vertrokken. Op openbare bijeenkomsten vertelde hij tot afgrijzen van het publiek dat hij er nog steeds zat met een grijns. Ook wist hij een keer de verantwoordelijkheid van zijn directie af te wentelen op een journaliste van de Leeuwarder Courant. Die zou het verkeerd hebben begrepen. Vreemd is dat in de raad van Bestuur de voorzitter Robert Veenstra is: bij Stenden University maakte hij er een rotzooi van, en nu bij voetbalclub is hij ook weer de bestuurder zonder hart voor de zaak - zelfs herrie schoppen met Van der Velde de clubicoon. Het Friese Old Boys Network dus. Ze kunnen wellicht wel wat meer dan de gemiddelde burger. Maar fouten maken en er mee wegkomen... Dat is te gek. Wellicht dat ze dat hebben geleerd van Loek Hermans uit Beetsterzwaag. De Fries met allemaal mooie toezichtfuncties, maar ook grove fouten her en der. Heeft ook nooit van het begrip verantwoordelijkheid gehoord kennelijk.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Gewoon korte metten maken met dit soort constructies, ten onrechte genoten salaris terugvorderen etc. etc.
Advertentie