of 59250 LinkedIn

Den Bosch verlengt pgb's en negeert Van Rijn

Den Bosch vindt de datum 1 oktober onhaalbaar en besloot woensdag de wens van de staatssecretaris te negeren. Burgemeester en wethouders willen 'nieuwe onrust onder pgb-houders voorkomen'.
3 reacties

Het gemeentebestuur van Den Bosch verlengt voor honderden inwoners die zorg nodig hebben het persoonsgebonden budget (pgb) tot volgend jaar zomer. Eigenlijk moet de gemeente voor 1 oktober het budget van achthonderd inwoners opnieuw beoordelen. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat onlangs aan alle gemeenten gevraagd.

'Nieuwe onrust voorkomen'

Den Bosch vindt die datum onhaalbaar en besloot woensdag de wens van de staatssecretaris te negeren. Burgemeester en wethouders willen 'nieuwe onrust onder pgb-houders voorkomen'. Daarom neemt de gemeente de pgb's pas tussen januari en juli onder de loep.

Te laat of niet betaald

Pgb-houders krijgen sinds dit jaar het geld niet meer rechtstreeks op hun rekening gestort, maar het budget wordt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheerd en rechtstreeks uitbetaald aan de zorgverlener. De SVB controleert op basis van door de gemeente aangeleverde gegevens. Dat is althans de bedoeling; veel zorgverleners kregen na de veranderingen van begin dit jaar te laat of helemaal niet betaald. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Thea van geleen (Mantelzorger ) op
we hebben nog steeds geen loonstroken,alles is nog een grote warboel,familie die via een pgb werkenzijn niet meer verzekerd tegen ziekte en wao,als werkgever die je bent moet je volgens de voorschriften werken op deze menier is het discreminatie en schending van de mensen rechten.
Door Opmerker op
Een inkopper, als het artikel juist is: de inhoud van de frase over de SVB heeft vast verband met dat artikel over de volksvertegenwoordiger en de SVB.
Door José (Ambtenaar) op
Den Bosch koos voor een pragmatische oplossing in het bekang van haar burger. Chapeau.