Advertentie
sociaal / Nieuws

Den Bosch verlengt pgb's en negeert Van Rijn

Den Bosch vindt de datum 1 oktober onhaalbaar en besloot woensdag de wens van de staatssecretaris te negeren. Burgemeester en wethouders willen 'nieuwe onrust onder pgb-houders voorkomen'.

02 september 2015

Het gemeentebestuur van Den Bosch verlengt voor honderden inwoners die zorg nodig hebben het persoonsgebonden budget (pgb) tot volgend jaar zomer. Eigenlijk moet de gemeente voor 1 oktober het budget van achthonderd inwoners opnieuw beoordelen. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat onlangs aan alle gemeenten gevraagd.

'Nieuwe onrust voorkomen'

Den Bosch vindt die datum onhaalbaar en besloot woensdag de wens van de staatssecretaris te negeren. Burgemeester en wethouders willen 'nieuwe onrust onder pgb-houders voorkomen'. Daarom neemt de gemeente de pgb's pas tussen januari en juli onder de loep.

Te laat of niet betaald

Pgb-houders krijgen sinds dit jaar het geld niet meer rechtstreeks op hun rekening gestort, maar het budget wordt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheerd en rechtstreeks uitbetaald aan de zorgverlener. De SVB controleert op basis van door de gemeente aangeleverde gegevens. Dat is althans de bedoeling; veel zorgverleners kregen na de veranderingen van begin dit jaar te laat of helemaal niet betaald. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

José / projectleider
Den Bosch koos voor een pragmatische oplossing in het bekang van haar burger. Chapeau.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Een inkopper, als het artikel juist is: de inhoud van de frase over de SVB heeft vast verband met dat artikel over de volksvertegenwoordiger en de SVB.
Thea van geleen / Mantelzorger
we hebben nog steeds geen loonstroken,alles is nog een grote warboel,familie die via een pgb werkenzijn niet meer verzekerd tegen ziekte en wao,als werkgever die je bent moet je volgens de voorschriften werken op deze menier is het discreminatie en schending van de mensen rechten.
Advertentie