Advertentie
sociaal / Nieuws

Amper onderzoek naar bijstandsfraude Turken

Gemeenten doen nauwelijks onderzoek naar Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in Turkije een tweede huis bezitten. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek in de zeventien gemeenten met relatief de meeste Turkse inwoners.

20 oktober 2018

Gemeenten doen nauwelijks onderzoek naar Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in Turkije een tweede huis bezitten. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek in de zeventien gemeenten met relatief de meeste Turkse inwoners.

Weinig animo

De Centrale Raad van Beroep bepaalde eerder deze maand dat gemeenten onderzoek mogen doen in Turkije zolang ook andere bevolkingsgroepen onder de loep worden genomen. Toch bestaat er volgens de krant weinig animo om fraudeurs harder aan te pakken. Schiedam, de gemeente met relatief de meeste Turkse inwoners, deed vanaf 2015 drie onderzoeken in Turkije. In Leerdam, waar veel Turken wonen, is er de afgelopen jaren geen enkel fraudeonderzoek gedaan.


Bezittingen verborgen houden

Een medewerker van het commerciële Bureau Buitenland, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar vermogen in het buitenland, schat dat ´20 tot 30 procent´ van alle Turken in Nederland met een bijstandsuitkering fraudeert. Volgens de krant houden naar schatting houden 8.000 tot 12.000 Turken hun bezittingen verborgen. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

TELEGRAAF HEEFT GELIJK / Overheid is bang voor Turken
De Telegraaf heeft dit keer wel gelijk in diverse steden in NL zijn fraude meldingen over Turken gedaan geen Gemeente met name de grote gemeenten (Enschede, Hengelo) in het Oosten vh land hebben hier niets mee gedaan. U begrijpt dat ze hoog vd de toren blazen dat ze wel onderzoek etc. hebben gedaan en ondersteunen dit maar al te graag met artikelen in de media, echter u weet net zo goed als ieder andere Nederlander dat de overheid na negatief in het nieuws te zijn geweest een positief artikel laat plaatsen en journalisten werken klakkeloos aan mee, ook bang voor het baantje.



Bovendien worden meldingen over frauderende ambtenaren al jarenlang genegeerd en in de doofpot gestopt, ook u ambtenaar weet dit, kent situaties die u had dienen te melden maar u doet geen melding conform de wet. U bent daarmee slechter en achterbakser dan een bijstandsmoeder die er een paar centen bij poetst voor haar kinderen.



Uw eigen overheid strooit u zand in de ogen en u merkt het niet. Wat zou er eerder aangepakt moeten worden, de ambtenaren fraude, de jaarlijkse miljarden verspilling door ambtenaren of de 150 euro van de bijstandsmoeder?



Nee, dan toch liever de bijstandsoeder hangen, welke door de wetgeving minder rechten heeft dan een moordenaar. U denkt dat dit laatste gelogen is, raadpleeg een advocaat strafrecht, hoort u het ook eens van een ander.



Dat ambtenaren/SIOD/preventie medewerkers hun boekje meer dan vaak te buiten gaan, niet te beroerd zijn om richting een veroordeling te schrijven, liegen en bedriegen kunt o.a. aantreffen in de rapporten van de Nationale Ombudsman, die zeer voorzichtig formuleert aangezien hij uit dezelfde ruif als u betaald wordt.



De verklaring is simpel, velen van u zijn speciaal voor de functie geselecteerd, zoals een politieman, brandweerman, beveiliger, etc., en dit zorgt voor bange WWB ambtenaren volgers, geen denkers, bang voor eigen baantje. Dit soort ambtenaren gaan hun meerdere niet tegenspreken, uit angst voor de baan.

Gevolg is een melding, niet begrijpen hoe wat en waarom, SIOD schreeuwt wat en iedere ambtenaar heeft vanaf dat moment alzheimer trekken, een gebrek aan visie, een kokerblik, gaat mee in de onzin en vreest voor zijn baan bij tegenspraak. Terwijl de meldingsplicht misstanden, wettelijk is vastgelegd en in iedere aanstellings overeenkomst te vinden. Ongehoord is adan ook dat enkele jaren geleden een onderzoek aantaande dat meer dan 50% van de ambtenaren stelden niets te weten over de meldingsplicht. En ja hoor ze kwamen er weer mee weg. Voor uw duidelijkheid uw salaris is belastinggeld, iets wat u maandelijks ontvangt van de burger, in ruil daarvoor mag de burger verwachten dat u correct bent, de aanstelling overeenkomst gelezen hebt, de wet kent en toepast, dit ook op uw collegae.



Bovendien door ambtenaren, fraude en verspilling moeten burgers weken per jaar extra werken, om deze tekorten aan te vullen, maar dat zal jullie worst wezen dit blijkt al decennia! Waarom denken jullie dat je respect verdient, is mij een raadsel.



Melden, melden, melden, doet u dit met zijn allen niet, hou dan de mond en schrijf hier geen hypocriete onzin.
Jozef Bosma
Leuk zo'n clickbait titel. Wellicht kan Algemeen Bestuur in het vervolg ook wat meer onderzoek doen naar dit 'onderzoek'. Dit artikel roept alleen maar vragen op. De complete 3e alinea is gebaseerd op aannames. Waar is dit 'onderzoek' op gebaseerd?
Hoekstra / Ambtenaar
Misschien moet de hoofdredacteur van BB de eerste zin van dit artikel eens goed lezen. Als het al waar is dat de Telegraaf 'dit meldt' dan is dat nog geen vrijbrief om het klakkeloos over te nemen. Er zijn ikennelijk door de Telegraaf drie dingen vastgesteld:

1. Er zijn Turken met een tweede woning in Turkije die:

2. in Nederland een bijstandsuitkering hebben en waar:

3. door gemeenten geen onderzoek naar is gedaan.

Hoe weet de Telegraaf dat allemaal? Heeft de journalist zelf uitgeplozen om welke Turken dat dan zou gaan? Want dat staat in die zin. Dan heeft ze bovendien ook nog weten te achterhalen dat er geen onderzoek naar gedaan is. Hoe? Heeft de hoofdredactie van BB de moeite genomen om dat even na te vragen collega redactie bij de Telegraaf voordat dit in het eigen blaadje herhaald wordt. Een Telegraaf immers die immers bekend staat om zijn zorgvuldige berichtgeving als het om bijstand gaat en al helemaal als het om bijstand aan 'buitenlanders' gaat. Kom op BB, dit kan beter!
Advertentie