Advertentie
sociaal / Nieuws

'Allochtonenstop' bij Nijmeegse voetbalclub

Het college van burgemeester en wethouders in Nijmegen gaat komende week praten met een voetbalclub die allochtone spelers wil gaan weren. Quick 1888 heeft hiertoe besloten omdat veel autochtone leden zich door het grote aantal allochtonen niet meer thuis zouden voelen bij de club.

03 mei 2010
80 procent allochtoon
Bovendien zouden allochtone ouders minder bereid zijn om iets voor de club te doen dan autochtone ouders. De gemeente Nijmegen heeft zaterdag berichten hierover in de regionale media bevestigd. Op dit moment is 80 procent van de 550 leden van de club van allochtone afkomst. De club wil dit aantal terugschroeven naar 50 procent.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan / ambtenaar
Stel je eens voor dat een sportclub een autochtonenstop zou afkondigen. Dat zou wèl een rel opleveren met koppen in chocoladelatters in de Telegraaf. Laat iedereen er maar aan wennen dat we een multiculti-samenleving aan het worden zijn. Verder zou de club best aan ouders eisen kunnen stellen v.w.b. zelfwerkzaamheid voor de club. Dat gebeurt elders ook. KInderen van ouders die zich niet willen inzetten voor de club worden niet toegelaten, is daar de praktijk. En dat zijn "witte" clubs.
C / Nederlander
Ik zou me ook niet thuisvoelen als meer dan de helft van Nederland de roots en het hart elders heeft liggen.
Bernadette de Wit
Ambtenaar Jan wuift de nare gevolgen van het verstoorde evenwicht in deze club wel erg makkelijk weg. Alsof het zou helpen als de overheid multiculturalistisch gaat moraliseren. Integendeel, autochtonen rennen nog harder naar een witte club. Jan wil het opdrogende vrijwilligerskader van Quick1888 aanvullen door kinderen van niet-actieve ouders te weigeren, zoals bij blanke clubs gebeurt. Ik zie het al voor me: allochtone kinderen worden massaal van deze club af gehaald, vervolgens schrijven bezorgde ambtenaren een nota over de achterblijvende sportparticipatie van allochtonen, de obesitas-bestrijders etc. worden erbij betrokken en je bent zo een paar jaar verder.
Advertentie