of 59232 LinkedIn

Schaliegasbedrijf stelt Boxtel ultimatum over boorlocatie

Cuadrilla heeft de gemeente een ultimatum gesteld om de huurovereenkomst alsnog na te komen.
4 reacties

Een rechtszaak van het Britse schaliegasbedrijf Cuadrilla tegen de gemeente Boxtel over de huur van een beoogde boorlocatie lijkt onafwendbaar. Cuadrilla heeft de gemeente donderdag een ultimatum gesteld om de huurovereenkomst alsnog na te komen.

Boxtel verwacht rechtszaak
Een dagvaarding ligt klaar, maakte Cuadrilla bekend. ,,Het is zeer waarschijnlijk dat het tot een rechtszaak komt'', reageerde een woordvoerder van de gemeente Boxtel donderdag. Cuadrilla huurde sinds 2011 een stuk grond op een bedrijventerrein in Boxtel voor een eventuele proefboring. De gemeente weigert de huur te verlengen en zegt dat de huurovereenkomst is afgelopen. Cuadrilla meent recht te hebben op verlening van het huurcontract.

Onderzoek naar voor- en nadelen

Boren naar schaliegas mag nog niet omdat minister Henk Kamp (Economische Zaken) wacht op de uitkomsten van onderzoeken naar de voor- en nadelen en naar geschikte locaties. De plek in Boxtel is volgens Cuadrilla ideaal en het bedrijf wil de locatie daarom blijven huren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Vastgoedmeisje (Directeur vastgoedmeisjes bv) op
Ja iedereen kan wel dreigen met een procedure. Maar dan moet je wel op zijn minst gelijk hebben.

Ik kan mij niet indenken waarom de gemeente verplicht zou zijn het huurcontract te verlengen. Het loopt toch niet voor niets af. Heeft er een goede jurist naar gekeken?
Door H. Wiersma (gepens.) op
Gewoon verlengen, maar uiteraard wel met de voorwaarde dat niet eerder mag worden gestart dan nadat het Rijk haar fiat aan een start met proefboringen naar schaliegas heeft verleend. Dat levert in ieder geval nog wat geld op voor de waarschijnlijk nogal lege gemeentekas.
Overigens is de gemeente natuurlijk alleen tot verlenging verplicht als die mogelijkheid specifiek in de met dit bedrijf gesloten moederovereenkomst is opgenomen.
Door henk bongers (burger) op
Zou het nu zo maar kunnen gebeuren dan Henk Kamp de gemeente Boxtel in zijn hemd laat staan?

Afbeelding