Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Petitie tegen 'excessieve' kattenjacht

De Partij voor de Dieren Noord-Brabant roept burgers op in actie te komen tegen de jacht op katten. Volgens de partij werden er vorig jaar 1649 katten neergeschoten. De provincie zelf weet niet hoeveel katten er zijn neergeschoten.

05 oktober 2010

Excessief
‘Het doodschieten van katten is excessief en primitief’, zo stelt de PvdD. Bovendien gebeurt het volgens de partij ook dat gewone huiskatten worden aangezien voor verwilderd en dus ook worden neergeschoten door de jagers. Een online petitie moet de provincie op andere gedachten brengen.

Nul-beleid
De partij zegt dat de provincie een nul-beleid hanteert als het gaat om deze beesten, maar ook herten en muskusratten. De provincie bestrijdt dit: ‘Uit een besluit van 2004, blijkt dat deze beesten geen beschermde status hebben. Dit betekent dat wij geen actie ondernemen om ze te bestrijden of jagers activeren. Wij geven enkel de status aan en jagers mogen dan dus op de dieren jagen.’

Verschil
Rik van Druten van de provincie Noord-Brabant meent dat de jagers wel degelijk het verschil zien tussen een wilde of verwilderde kat en een huiskat. ‘Jagers kennen hun gebieden, de mensen en de dieren. Ik kan me zo voorstellen dat bijvoorbeeld campingbeheerders de jagers bellen als ze een kat heel lang ergens zien zwerven. Die dan ooit is achtergelaten.’

De Partij voor de Dieren ziet liever alternatieven zoals vallen en het checken van chips op de katten. ‘Verwilderde katten kunnen worden geneutraliseerd en teruggeplaatst’, aldus de partij.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marion ter Morsn ter Mors / medewerker dierenasiel
Belachelijk dat jagers op katten schieten om ze te doden, er is ook een andere manier te vinden om kattenoverlast te voorkomen ook met verwilderde katten.
Bovendien zijn het niet alleen professionele jagers die op katten schieten, maar (vooral) ook hobby jagers en kennen die dan wel het verschil?
Mijn mening is dat er nooit en te nimmer op dit soort dieren geschoten mag worden.
Het is toch wat, dat een hobbyjager die een kat in het veld ziet lopen die gewoon maar mag doodschieten, want het zou wel eens een "verwilderde" kat kunnen zijn. Er zijn er bij die zelfs voor hun plezier katten neerschieten.
K. Waagmeester / Huisvrouw
Stop met de kattenjacht
c jans
Zwaar straffen voor het doodschieten van katten. Geen boetes dat helpt deze jagers niet. Maar ik bid dat de mensen die dit doen hun verdiende loon krijgen!!!
Natuurlijk
Wat doen die katten (huisdieren!) in de natuur? Ze vangen niet alleen muizen, maar ook beschermde vogelsoorten, jonge hazen en konijnen... Dus mensen, hou die kat liever thuis! Ik geef toe, ik heb geen kat maar wel een tuin vol kattenpoep, wellicht dat dat mijn mening enigszins beïnvloedt...
christina / claening service
geen wonder dat wij al 2 katers zijn kwijt geraakt ze halen de dieren gewoon van d estraat blijkbaar hier aan d ekorreweg brug smeerpijpen............arme jouy en vlekje ni ook weer 8-11 2010. afgelopen zondag ok spoorlos verdwene terwijl hij graag buiten is.achter de veldmuizen

kattenmoordenaars............
JvB
Zolang kattenhouders denken dat de omgeving van hen is moeten ze niet zeuren. Bovendien zijn verwilderde katten ook huisdieren geweest.
E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
wat een gezeur weer van de PvdD. Alsof er geen belangrijker zaken zijn. Katten schijten altijd de tuin van een ande vol. Tijd voor een kattenbelasting voor elke kat die niet gesteriliseerd is.
marc0
wij hebben het probleem met de katten gecreeerd en wij moeten het ook oplossen.
Wanneer je geen respect meer hebt voor het leven (ieder leven, ook die van een kat) dan zakken we naar het niveau van een mens zonder gevoel. Als je kattenpoep in de tuin hebt (en daar echt zo veel last van hebt) probeer een keer met je buren te praten. misschien zijn het wel hele redelijke mensen.... pvdd stemmers...
Ron
Waar in Noord-Brabant? In Helmond kun je het inwoners niet kwalijk nemen. Van nature jagen zij op wat ze daar noemen 'dakhazen'. Beter eten kun je niet hebben... ook niet uit de Voedselbank... ;-)
Ruben
Ik vind erg dat de kogel weer de oplossing moet zijn voor dieren overlast. Als nou eerst de kern van het probleem oplossen. Het is net als een lekkende kraan, als je het lekken niet stopt, blijf je dweilen.
Advertentie