of 59232 LinkedIn

Miljoeneninvestering voor bereikbaar Eindhoven Airport

Van de 80 miljoen neemt de rijksoverheid 40 miljoen voor haar rekening, de provincie Noord-Brabant bijna 21 miljoen en onder meer de gemeente Eindhoven ruim 16 miljoen. Het vliegveld steekt 3 miljoen euro in de plannen.
2 reacties

Eindhoven Airport moet de komende jaren beter en sneller bereikbaar worden met de auto en het openbaar vervoer. Daarvoor wordt er ruim 80 miljoen euro uitgetrokken.

Verdeling
De rijksoverheid neemt daarvan 40 miljoen voor haar rekening, de provincie Noord-Brabant bijna 21 miljoen en onder meer de gemeente Eindhoven ruim 16 miljoen. Het vliegveld steekt 3 miljoen euro in de plannen. Dat hebben de partijen maandag laten weten.

Tweede luchthaven
Vorig jaar vlogen bijna 4 miljoen mensen via de tweede luchthaven van Nederland, die naar 5,5 miljoen passagiers in 2020 wil toegroeien. Om de bereikbaarheid te verbeteren, worden onder meer bepaalde op- en afritten verruimd, invoegstroken verlengd en komt er een directe oprit op de N2 naar het zuiden. Het is de bedoeling dat alle verbeteringen voor 2020 klaar zijn. Ondertussen wordt ook het openbaar vervoer verbeterd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jannie op
Meneer Nadenker woont waarschijnlijk in de Randstad?
Mensen die daar niet wonen, zijn al uren aan het reizen om uberhaupt bij Schiphol te komen (duur en veel files). Deze mensen willen graag gebruik maken van NL airports op andere plaatsen dan Hoofddorp, maar dan moeten deze wel goed bereikbaar zijn. Nu wijken veel mensen daarom uit naar de Duitse airports. Jammer voor de NL economie en de NL belastingpot.
Door R.F. Smid (Nadenker) op
En eenzelfde bedrag voor Lelystad International Airport en subsidie van de provincie voor Maastricht Aachen Airport: wanneer houden overheden eens op belastinggeld over de balk te smijten?