Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeentewerf te koop voor wie Schagen werk verschaft

De gemeente geeft bij verkoop van oude gemeentewerf partijen die werklozen aan het werk helpen voorrang boven kopers of huurders die dat niet doen.

08 oktober 2014

Schagen hoopt met het afstoten van gemeentelijk vastgoed de werkgelegenheid te kunnen verbeteren. De gemeente geeft partijen die werklozen aan het werk helpen voorrang boven kopers of huurders die dat niet doen.

Verder uitrollen 

Als eerste heeft Schagen nu de voormalige gemeentewerf in Dirkshorn te koop gezet. Als het lukt om die te verkopen met gunstige effecten voor de werkgelegenheid, kijkt de gemeente welke gebouwen en gronden nog meer voor deze aanpak in aanmerking komen. ‘Als dit een succes is, gaan we het verder uitrollen’, kondigt vastgoedwethouder André Groot aan. Hij weet dat Haarlemmermeer eerder goede resultaten boekte met de combinatie van vastgoedverkoop en social return - het aan het werk helpen van (moeilijk bemiddelbare) werklozen.

Drempel door extra voorwaarde

De objecten worden tegen marktconforme prijzen aangeboden. De extra voorwaarde die Schagen aan de verkoop of verhuur verbindt, zou een drempel kunnen opwerken, erkent wethouder Groot. ‘Maar het zijn veelal mooie objecten, dus we willen toch kijken of we ondernemers kunnen prikkelen om een plan te ontwikkelen waarbij ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst kunnen nemen.’

Hogere bieding

Ook ondernemers die met hun project veel nieuwe werkgelegenheid creëren hebben een streepje voor, zegt de wethouder, hoewel de eerste categorie bieders de voorkeur heeft van de gemeente. Wie een dergelijk extraatje voor de gemeenschap niet kan bieden, moet met de prijs omhoog. Voor de gemeentewerf geldt nu een bedrag van 50.000 euro bovenop het bod. Volgens Groot zijn al diverse reacties bij de makelaar binnengekomen op de open inschrijving voor de gemeentewerf.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Prostitutie komt vanzelf, werkgelegenheid moet je creëren.
Advertentie