Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeente wil zo snel mogelijk een wolvenplan

De gemeente Noordoostpolder waar de wolf is gevonden wil dat er snel een wolvenplan komt.

09 augustus 2013

De gemeente Noordoostpolder wil met de opstellers van het wolvenplan overleggen over hoe de gemeente moet omgaan met de mogelijke komst van meer wolven naar het Kuinderbos. ,,Het afronden van het door de rijksoverheid bestelde wolvenplan is nu wel urgent'', vindt de gemeente.

Niet ongevaarlijk

Woensdag bleek dat de wolvin die in Luttelgeest werd gevonden daar zeer waarschijnlijk zelf naar toe is gelopen. Ze zou ook enkele weken in het Kuinderbos hebben rondgezworven voor ze werd doodgereden.

,,We zijn als gemeente verheugd dat de wolf de ruimte en natuur in Noordoostpolder beschouwt als natuurlijk leefgebied. Maar het is ook niet ongevaarlijk'', stelt de gemeente.

Reacties: 14

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jakov / vml. controller gemeente
In Wolve-ga hebben ze zeker een wolvenbeleidsplan!
gerrie
Patrick, helaas teveel. Maar er is nog nooit iets zinnigs uit die grote poepdoos gekomen. Als je in stront begint te roeren gaat het alleen maar harder stinken. Precies waar beleidsmedewerkers mee bezig zijn. Helaas ruimen ze de stront nooit op, maar laten ze het een ander doen. Dus een echte schijtbaan
Rogier
Wat een laagbijdevloerse reacties allemaal zeg, BB onwaardig. Bert en Aart vinden kennelijk de hele overheid niks. Er is in NL zeker eerder teveel beleid dan te weinig, maar daar hoef je toch niet een hele beroepsgroep voor te beledigen? Sterker nog, de politiek, door ons allen gekozen, is de aanstichter van veel (zinloos) beleid. Bekritiseer klimaat-, natuur- en wolvenbeleid zonder te beledigen, dan maak je tenminste een punt
Rogier
Wat een laagbijdevloerse reacties allemaal zeg, BB onwaardig. Bert en Aart vinden kennelijk de hele overheid niks. Er is in NL zeker eerder teveel beleid dan te weinig, maar daar hoef je toch niet een hele beroepsgroep voor te beledigen? Sterker nog, de politiek, door ons allen gekozen, is de aanstichter van veel (zinloos) beleid. Bekritiseer klimaat-, natuur- en wolvenbeleid zonder te beledigen, dan maak je tenminste een punt
Bert van Deursen / Burger
Wat is in vredesnaam het doel van een wolvenplan, stelletje ambtenaren? Ga eens iets DOEN in plaats van papier produceren en overleggen!
Petra
Beste Bert,



Doordat de wolf lang niet in Nederland is geweest kan er niet worden teruggevallen op eerder beleid, dus óók niet om te bepalen of dat nog ter zake doende is of niet. Er zal iets nieuws moeten worden bedacht en aangezien we in een land leven waar iedereen en alles zich ergens mee moet bemoeien zal er iets op papier moeten worden gezet teneinde daarover te kunnen overleggen.........
Bert van Deursen
Beste Petra, als we niet kunnen terugvallen op bestaand beleid dan is dat geen probleem op zich, als wij ons handelen als maatschappij in alles moeten baseren op en vastleggen in beleid, houd alle vrije handelsruimte (zeker voor ambtenaren) op te bestaan. Het is bureaucratisch fetisjisme om alles wat waarvan we nu niet weten het te beheersen reflexmatig in beleidsnota's te proppen. Voor een incident is dus per definitie geen nieuw beleid nodig en het is al helemaal verwerpelijk dat er beleid nodig is als start van een gezond overleg (als ik je goed begrijp).
Pipadekloon / Voorlichter
Geweldig hoor al die wolven die straks in de winter honger krijgen. Daar komt een hoop narigheid van.
gerrie
Beleidsmedewerkers zijn zoooo slaapverwekkend en saai. Je zult maar zo'n schijtbaan hebben. Het is zo ie zo al gek dat zo'n baan ooit heeft kunnen ontstaan. Een streep erdoor en ga iets nuttigs doen. Werk zoeken op werk.nl. Ben je ook de hele dag bezig.
Hans Boet / zelfstandig ondernemer
Is het beleid of is er over nagedacht? Sinds het ontstaan van de volstrekt overbodige functiegroep van beleidsambtenaar eind jaren 60 van de vorige eeuw is de kwaliteit van de overheid overuitgekacheld. Zij vermenigvuldigden zich sneller dan witte muizen en kosten handen vol met geld..Direct opdoeken die bellenblazers..Is dat een gratis paradigmashift of niet? .
Arjan
Komt er in een gemeente één keer een wolf langs (of wordt er neergelegd): dan moet er voor die gemeente meteen een wolvenbeleidsplan worden geschreven. Op die manier houden wij als ambtenaren wel een baan. Regulering van één wolf in één gemeente: dat schiet niet op met de deregulering. Weten wij in dit land niet meer creatief in te spelen op een onverwachte gebeurtenis.



Overigens: wat moeten de gemeenten doen waar de wolf op weg naar de Noordoostpolder doorheen getrokken is: ook een wolvenbeleidsplan schrijven?



P. A. / ambtenaar
Beste Bert,

Goed beleid biedt juist handelingsruimte.



Beste Aart,

Wat een onzinnige en hoogmoedige reactie. Kennelijk nog niet veel met beleidsmedewerkers te maken gehad.
Bert van Deursen / Burger
@Patrick: geen beleid nog meer...zeker als het om incidenten gaat: niet nodig, dus niet doen.
Robert / Burger
Hier gaat dus weer een extern bureau een wolvenbeleidsplan schrijven a 50.000 euri. De waanzin ten top!
Advertentie