Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

G4 willen geen overlast snorscooters meer

In een brief aan de ministers Melanie Schultz (Verkeer) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vragen de vier steden maandag het mogelijk te maken dat snorscooters daar verplicht een helm gaan dragen.

09 december 2013

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen dat er een einde komt aan de overlast van snorscooters. De zogeheten G4-gemeenten zeggen dat 77 procent van de snorscooters harder rijdt dan de toegestane 25 kilometer. Ook door hun breedte zorgen ze voor gevaar en overlast voor het overige verkeer. Maar ook, de vaak jonge, bestuurders zonder helm lopen gevaar. In Amsterdam was dit jaar bijna de helft van de verkeersdoden een snorfietser.

Helm en strengere aanpak
In een brief aan de ministers Melanie Schultz (Verkeer) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vragen de vier steden maandag het mogelijk te maken dat snorscooters daar verplicht een helm gaan dragen. Bovendien willen de gemeenten dat snelheidsovertreders steviger worden aangepakt. Ze stellen voor dat het kentekenbewijs ook wordt ingenomen op basis van snelheidsmetingen met radar- of laserapparatuur. Nu is intrekking alleen mogelijk na rollerbankmeting.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie