of 59250 LinkedIn

Extra geld voor krimpregio's

Voor de uitvoering van de actieplannen bevolkingsdaling maakt het kabinet eenmalig extra geld vrij. Het gaat om een totaalbedrag van 815.000 euro. Dat blijkt uit de septembercirculaire provinciefonds 2015.

Het kabinet maakt eenmalig extra geld vrij voor de uitvoering van de actieplannen bevolkingsdaling. Het gaat om een totaalbedrag van 815.000 euro. Dat blijkt uit de septembercirculaire provinciefonds 2015.

Actieplan

De provincies met krimp- en anticipeerregio’s – die door minister Blok (Wonen en Rijksdienst) zijn aangewezen – ontvangen het geld voor de actualisatie van het Interbestuurlijk Actieplan Bevolkingsdaling. Per krimpregio is 25.000 euro vrijgemaakt en per anticipeerregio 45.000 euro. Drenthe en Gelderland krijgen daar bovenop nog een extra bijdrage voor de uitvoering van eerdere activiteiten.


Extra bijdrage

In Drenthe gaat het om 30.000 euro voor de organisatie van een landelijke economische conferentie. Gelderland krijgt 65.000 euro extra. Daarvan is 15.000 euro bestemd voor voortzetting van het project ‘Ervaar je baan’ in de Achterhoek en 50.000 euro voor Inzet van een ontgrenzer als grensregio.

 

Afbeelding

 


 

SYMPOSIUM LEEGSTAND

Symposium: (Geen) zorgen om leegstand

Donderdag 24 september 2015, De Landgoederij in Bunnik

Lees meer


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jeannette op
Met geld voor aanpassingen plannen wijzigd er niets. Daar komen niet meer mensen door. Het verkwanselen van onze bedrijven aan buitelandse investeerders en het vertrekken naar lage loonlanden is het probleem. Zolang daar niets aan gedaan wordt, veranderd er niets. Geen werk geen mensen.
Door Monique op
Er komen nu genoeg mensen het land binnen om de krimpregio's mee te vullen :-(
Door JaapvV (adviseur, o.a. voorzieningen) op
..alleen het overmaken lijkt me al duurder dan de gift. Of is dit krimpgeld?
Door veestapel op
Prima, nou nog boetes voor groeiregio's, dit land is vol.
Door Jannie op
Goh, nou, wat gul...