Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Corporaties willen 14.600 nieuwe woonplekken voor vluchtelingen

Het gaat voor bijna de helft om gezinswoningen. Daarnaast zullen er ook tijdelijke of mobiele woningen en woningen voor alleenstaanden worden gerealiseerd. Volgens de enquête gebruikt een vijfde van de corporaties de subsidie van de Rijksoverheid voor de huisvesting van vergunninghouders.

04 juli 2016

De woningcorporaties willen de komende drie jaar 14.600 nieuwe woonplekken creëren voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dit blijkt uit een enquête van branchevereniging Aedes onder 134 woningcorporaties, die samen bijna de helft (48 procent) van de corporatiewoningen in Nederland bezitten.

Gezinswoningen

Het gaat voor bijna de helft om gezinswoningen. Daarnaast zullen er ook tijdelijke of mobiele woningen en woningen voor alleenstaanden worden gerealiseerd. Volgens de enquête gebruikt een vijfde van de corporaties de subsidie van de Rijksoverheid voor de huisvesting van vergunninghouders. Deze subsidie is bedoeld voor het bouwen van kamers in nieuwbouwwoningen of omgebouwde panden. De meesten maken hier geen gebruik van omdat ze dan minder huur kunnen vragen.

Te kleine woningvoorraad

De corporaties ondervinden ook problemen bij de huisvesting omdat de woningvoorraad in een gemeente te klein is of door het lage aantal woningen dat vrijkomt. Een kwart van de corporaties vindt dat ze tegenwerking krijgt door bouwregelgeving en bestemmingsplannen. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Er is jarenlang een woningtekort in de sociale sector en nu er ineens asielzoekers op de stoep staan kan het ineens. De groep van 30.000 asielzoekers die afgewezen was maar alsnog werd geaccepteerd bleek toen ze gezinsleden wilden binnenhalen of Nederlander wilden worden massaal gelogen te hebben waarmee ik wil zeggen dat er ook onder de huidige asielzoekers menigeen niet de waarheid zal vertellen.



Maar nu kan er dus wel nieuwbouw worden gepleegd. Betekent dat dan dat die nieuwe woningen naar de asielzoekers gaan en de Nederlanders de verpauperde woningen? Waarom kon er niet gebouwd worden toen het nodig was voor de Nederlandse woningzoekenden.



Dit soort hallelujah verhalen zijn leuk en doen het goed in de pers en bij de hard core aanhangers van d'66 en de Samomsom en Klaver-volgelingen die veelal niet in de huursector wonen maar ondergraaft het asielbeleid bij de doorsneeburger die als ze terechte vraagtekens zetten door Klaver en Pechtold als racist worden weggezet. Pechtold vond het geen probleem als een Nederlander langer moet wachten want de asielzoeker gaat voor...



Weet de overheid niet hoeveel Nederlandse gezinnen in een flat ook een gezinswoning wil hebben met een tuis? Dit wekt onvrede: geen gezinswoningen voor Nederlanders maar wel voor asielzoekers waaronder er genoeg zijn die door liegen die status krijgen. Maar ja je bent een Gutmensch over de rug van de ander want zelf woon je in een mooie koopwoning zoals ons Alexandertje... Walgelijk, deze politici die zich afkeren van hun eigen volk...
Criticus - NL
Misschien moeten de corporaties zich eindelijk ook eens hard maken voor goedkope huurwoningen voor diegene die op de meterslange lijsten staan.
mark
Het kan niet anders of het gaat ten koste van...
Advertentie