Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Brabant wil dumpen drugsafval aanpakken

De provincie Noord-Brabant hoopt door het aanpakken van het dumpen van drugsafval dat het afval gehalveerd wordt.

19 april 2013
De Brabantse milieupolitie heeft tot voor kort te weinig prioriteit gegeven aan het dumpen van drugsafval in het buitengebied. Maar naar aanleiding van de opvallende stijging van het aantal dumpingen hebben de politie, justitie, gemeenten en provincie besloten dat te veranderen. Voor de zomer komt er een 'ambitieus' plan van aanpak waarmee het aantal dumpingen binnen een jaar moet worden gehalveerd.
Andere productiemethode
SP-gedeputeerde Johan van den Hout heeft dat vrijdag gezegd op vragen van de PVV in Provinciale Staten.De gedeputeerde zegt dat volgens een analyse van het Openbaar Ministerie er niet meer synthetische drugs worden geproduceerd dan voorheen. De productiemethode is veranderd waardoor er meer afval ontstaat, legde hij uit.

15 duizend euro voor opruimen 

In het buitengebied van Brabant worden de afgelopen weken bijzonder vaak vaten met drugsafval gevonden. Tot dusver gebeurde dat dit jaar bijvoorbeeld al in Lith, Oostelbeers, Riel, Schaijk, Bavel, Oirschot en Oisterwijk. Meest recent was de vondst afgelopen weekend van 60 vaten met chemicaliën in Dorst. Eerder trok Staatsbosbeheer al aan de alarmbel. Volgens de gedeputeerde kost het per keer 10.000 tot 15.000 euro om de vaten en verontreiniging op te ruimen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Zart
Ga vooral zo door met het gedogen van drugs.
Zart
De rekening moet je direct presenteren aan de drugsverslaafden en de bedrijven, die verantwoordelijk zijn voor de producties van drugs,
maar moet absoluut niet met belastinggelden worden betaalt.
Norman Waalre
Nieuwe oplossingen

In Nederlandse natuurgebieden zijn grote problemen met stropers, illegale dumping en lozing van giftige stoffen, diefstal, inbraken en agressieve loslopende honden. En soms is er sprake van bosbrand door brandstichting, intimidatie, seksueel geweld en criminele ontmoetingen. Dat alles veroorzaakt veel leed bij slachtoffers en extreem hoge kosten en soms ernstige bodemvervuiling.



De bos- en duinwachters en politieagenten zijn volstrekt overbelast, onderbemand en onderbewapend om tegen deze ernstige problemen doelmatig op te treden.



Elke bos- en duinwachter moet daarom samen surveilleren met 5 militairen in een militaire Landrover. Geef die militairen daarbij een wapenstok en pistool of geweer.



Voor het surveilleren in natuurgebieden is Defensie bij uitstek uitgerust en opgeleid. Ze kunnen daarbij militaire Landrovers inzetten, militaire ambulances, militaire terreinmotoren, Fennek verkenningsvoertuigen, onbemande Raven-vliegtuigjes van twee kilo, militaire speedboten van de marine en lichte militare verkenningshelikopters.



Dat is voor die militairen een nuttige, leerzame, sportieve en interessante oefening. En het is een goede reclame in het kader van de personeelswerving van Defensie.



Verder hebben militairen de beschikking over uitstekende nachtzichtapparatuur en zijn ze veel beter dan de politie opgeleid in het navigeren in bossen met gps, kaart en kompas. En ze hebben camouflagekleding, die goed beschermd tegen slecht weer, en waarmee ze onopgemerkt kunnen observeren.
gerrie
Als ze in Nederland een kwekerij of lab vinden gewoon de tent platschuiven met bulldozers. Wedden dat het zo over is. Het strafrecht in Nederland is gewoon heel erg slap. Goed voor pratende mietjes
Advertentie