Advertentie
financiën / Nieuws

Sluiten politiebureaus levert meer op dan verwacht

De bezuinigingsmaatregel om tientallen politiebureaus te sluiten levert meer geld op dan aanvankelijk gedacht.

29 juli 2017

Het sluiten van politiebureaus levert meer op dan verwacht. De politie moet vanaf 2025 jaarlijks 76,5 miljoen euro bezuinigen op de huisvesting, maar volgens interne prognoses wordt dat bedrag ruimschoots overschreden. 

Een woordvoerder van de Nationale Politie bevestigt de berichtgeving van het AD hierover, maar benadrukt dat het slechts om prognoses gaat die in maart zijn gemaakt en dat er nog van alles kan veranderen. Volgens hem moet alle plannen nog op haalbaarheid worden getoetst. Sinds 2014 heeft de politie 148 locaties gesloten. Daarvoor in de plaats zijn 76 nieuwe bureaus en politieposten in bijvoorbeeld gemeentehuizen gekomen. De komende jaren sluit de Nationale Politie ongeveer tweehonderd van de vierhonderd politiebureaus. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

bert van leuven / Gepensioneerd
Ha, eindelijk eens een meevaller. Het illustreert duidelijk dat de interne prognoses van de politie zowel op het gebied van uitgaven als op het gebied van inkomsten erg 'rammelt'. Het is te hopen dat de politie dit als een leermoment ziet !
K. de Beer / Adviseur
Vaak staan de gebouwen tegen boekwaarde in de papieren. De marktwaarde ligt in de regel (veel) hoger. Temeer daar nu kantoorgebouwen verbouwd kunnen en mogen worden tot appartementen wat de prijs verder opdrijft. En dan houdt je plotseling veel meer over en daarvan kun je leuke dingen gaan doen. Veel meer dan wanneer je daarvoor via de gebruikelijke (politieke) kanalen geld vraagt want dan krijg je het niet.
Criticus - NL
Het levert inderdaad meer op...

Frustraties en onbegrip bij de burger.

Het blauw is niet op straat te vinden, dus ze zitten op het politiebureau. Maar ook de bureaus zijn niet meer te vinden.
A. Wassenburg
Het levert zelfs nog meer op. Nog meer achterwege blijvende aangiften en nog meer niet behandelde, wel ingediende, aangiften. Want er is al bekend dat via internet gedane aangiften voor het grootste deel blijven liggen. Handig. Nog minder werk voor de politie. Die kan dan nog meer kantoren sluiten en wellicht ook nog meer agenten ontslaan. Financieel een groot voordeel dat. Maar hoe groter afstand tussen burger en politie, hoe minder veiligheid voor die eerste. De aantallen bonnen met bijbehorende opbrengsten zullen er niet onder lijden, bekeuren kan ook op afstand, dus zonder politie op straat. De politie die winst maakt. Was dat nou echt de bedoeling van deze instantie??
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Hulde voor de reactie van Annemiek. Spijker op zijn kop zou ik zeggen.
Advertentie