Advertentie
financiën / Nieuws

Renovatie metro Amsterdam duurder en nog niet klaar

Niet alleen de Noord-Zuidlijn kost vele malen meer dan gedacht, ook de renovatie van de bestaande metro is veel duurder en duurt veel langer dan gepland.

19 januari 2012

De renovatie van de Oostlijn in Amsterdam, de metroverbinding tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam-Zuidoost, wordt duurder en gaat langer duren dan gepland. Hoeveel geld het extra gaat kosten en hoeveel langer het gaat duren, wordt later pas duidelijk.

Aannemer aansprakelijk
Wethouder Eric Wiebes (verkeer, VVD) zei donderdag tegen de raad dat het project ,definitief door het ijs is gezakt'. Een belangrijke oorzaak is dat de aannemer het werk niet zo (snel) uitvoert als afgesproken. Onlangs legde de Arbeidsinspectie het werk bijvoorbeeld stil vanwege het verkeerd verwijderen van asbest. De werkzaamheden zijn nog steeds niet hervat. Wiebes zei donderdag dat hij de aannemer aansprakelijk heeft gesteld.

Onvoldoende toezicht

De wethouder gaf verder toe dat het toezicht van de gemeente op de renovatie onvoldoende is geweest. Daarom greep hij onlangs ook in op dit vlak. Onlangs verplaatste hij de verantwoordelijkheid voor het project naar een andere plek binnen de gemeente.

275 miljoen euro

De huidige begroting van de renovatie van de Oostlijn is 275 miljoen euro. Het is het grootste ov-project in Amsterdam na de bouw van de Noord-Zuidlijn. Met dat megaproject ging het de afgelopen tijd juist relatief goed, na jaren van grote problemen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie