Advertentie
financiën / Nieuws

Plasterk wil openheid over derivaten gemeenten

De provincies houden toezicht op gemeenten. Het kabinet liet weten dat het maatregelen neemt om het speculeren met derivaten bij de overheid tegen te gaan.

20 november 2012

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil er zeker van zijn dat provincies en gemeenten niet de fout in gaan met derivaten. Hij kondigde dinsdag in RTL Nieuws aan provincies te vragen na te gaan of alles volgens de regels gebeurt en er niet gespeculeerd wordt met derivaten.

Speculeren
De provincies houden toezicht op gemeenten. Afgelopen vrijdag liet het kabinet weten dat het maatregelen neemt om het speculeren met derivaten bij de overheid tegen te gaan. Over lagere overheden zijn nog geen gegevens bekend.

Verboden 

Derivaten zijn risicovolle beleggingsproducten. Instellingen kopen die om zich in te dekken tegen renteschommelingen. Dat blijft toegestaan, maar speculeren voor winst wordt verboden. De aanschaf van derivaten bracht de Rotterdamse woningcorporatie Vestia dit jaar aan de rand van de afgrond.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
In Amerika is zulke handel met derivaten allang verboden. Vandaar dat de banken dat middels andere banken buiten Amerika die handel voortzette…met alle nadelige gevolgen voor die mensen/landen. Het ging alleen maar om zoveel mogelijk daarvan te verkopen/verhandelen om persoonlijk vette bonussen op te strijken. Nu dat derivatenkaartenhuis in elkaar dondert zijn de rapen gaar…en mogen bevolkingen voor die nadelen opdraaien in de vorm van “bezuinigen”!!! Zolang de overheden niet eerlijke beleidsvoering plegen en teveel ambities hebben die men niet kan betalen (dus maar leent over de toekomst van de bevolkingen). Die oneerlijkheid zorgt voor nog meer oneerlijkheid. cktie = reactie, wie kaatst kan de bal terug verwachten. Oneerlijkheid is tegenwoordig troef en staat het hoogst genoteerd in diverse samenlevingen. De leiding (of misleiding) in die landen viert hoogtij…ten nadele van de meeste inwoners. Hopelijk brengt Plaskerk dat ook ten sprake !!!

Je zou een nieuw spreekwoord van een oud spreekwoord kunnen maken:

holle derivaten klinken het hardst.

Advertentie