Advertentie
financiën / Nieuws

Nog veel meer verdachte grondtransacties Nuenen

Niet 5, maar 13 dossiers rondom grondverkopen in de gemeente Nuenen zijn verdacht, aldus integriteitsonderzoeker.

31 januari 2014

De gemeente Nuenen is mogelijk bij in totaal 13 grondaankopen benadeeld voor een bedrag tussen 5 en 7 miljoen euro. De gemeente heeft dat vrijdag bekendgemaakt over de inventarisatie van een integriteitsonderzoeker.

Verschillende taxaties
De gemeente gaf vorig jaar opdracht voor het onderzoek nadat bij een aankoop twee verschillende taxaties werden ontdekt. Eerder werd nog uitgegaan van vijf verdachte transacties met een verschil van 4,7 miljoen tussen de originele taxaties en betaalde bedragen.

13 dossiers
Nu is ontdekt dat in 13 dossiers de taxaties die de gemeente heeft, afwijken van de originele rapporten van de taxateur, staat in een verklaring van de gemeente. ,,De omvang is nu redelijk in beeld'', zei een gemeentewoordvoerster vrijdag.

Topambtenaar geschorst
Het integriteitsonderzoek gaat door en wordt vermoedelijk in mei afgerond. Een van de vragen is of politici en ambtenaren op de hoogte waren. Naar aanleiding van de eerste berichten werd in in december al een topambtenaar geschorst, bevestigde de gemeente vrijdag.

Zorgvuldigheid
Burgemeester Maarten Houben wil nog niet vooruitlopen op de uitkomsten van het verdere onderzoek: ,,De ernst van de vermoedens vereist maximale zorgvuldigheid. Het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken.''

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Lianne / ambtenaar
Ter aanvulling op het artikel, het integriteitsonderzoek wordt uitgevoerd door KAFI Integrity. Voor verdere toelichting op dit artikel verwijs ik graag naar: http://www.accountant.nl/index.aspx?chapterid=12 …
Advertentie