Advertentie
financiën / Nieuws

Goirle besteedt belastingen uit

De aanbesteding levert de gemeente een besparing van ruim 250.000 euro op en heeft volgens Goirle het gemeentebestuur direct invloed op de manier van heffen.

28 oktober 2011

De gemeente Goirle besteedt alle belastingwerkzaamheden uit aan een private partij. Naar eigen zeggen is ze daarmee de eerste gemeente in Nederland. Dit meldt VNG-magazine.

Besparing
De aanbesteding levert de gemeente een besparing van ruim 250.000 euro op. Een ander voordeel is volgens Goirle dat het gemeentebestuur direct invloed heeft op de manier van belasting heffen. Dat zou meer ruimte bieden dan bij een gemeenschappelijke regeling.

Eerste
Gemeenten werken al jaren veel samen op het gebied van belastingen in samenwerkingsverbanden en maken op deelgebieden veelvuldig gebruik van de inzet van private partijen. Goirle kiest nu voor een nieuwe vorm, de aanbesteding van het hele belastingproces aan een private partij, Tog Nederland, die ook bevestigt dat zij de eerste private partij in Nederland is die een dergelijke opdracht gaat uitvoeren.

Bron: VNG-Magazine

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Dit is echt ongelooflijk. Belastingheffing hoort een overheidstaak te zijn. Gaat de leidinggevende van deze instantie nu de mensen uitknijpen om daarmee een bonus te rechtvaardigen? Het is echt doorgeslagen de vvd/d'66 doctrine van marktwerking...
Pietje
Gemeentebestuur Goirle heeft nu geen directe invloed op belastingheffen. LOL.



En Ach de GBA, BAG en andere authentieke registraties waarom zoveel moeite nu nog doen als het toch naar een derde partij gaat.







Kevin Smits
Het zal toch wel alleen om de inning gaan en niet zozeer om de soort en hoogte van de op te leggen belastingen?
Advertentie