of 59232 LinkedIn

'Gesprek gemeente Alkmaar en AZ zinloos'

Volgens advocaat Evert Hoekstra is het zinloos AZ te dwingen tot nieuwe gesprekken met de gemeente Alkmaar. Het besluit om het trainingscomplex in Zaanstad te huisvesten is onomkeerbaar.
3 reacties

Het besluit van AZ het nieuwe trainingscomplex in Zaanstad te huisvesten is onomkeerbaar. Hervatting van de onderhandelingen met de gemeente Alkmaar is zinloos en zou uitlopen op ,,een schijnvertoning".

Bindende overeenkomst
Dit betoogde advocaat Evert Hoekstra dinsdag namens AZ voor de voorzieningenrechter in Alkmaar. 
De gemeente sleepte AZ voor de rechter vanwege de verhuizing, waartoe AZ half mei besloot. Op dat moment onderhandelden Alkmaar en AZ al enkele jaren over een nieuw trainingscomplex in de Alkmaarse westrand, volgens de gemeente op basis van een bindende overeenkomst uit 2011.

Onrechtmatig
Dat contract stond dinsdagmorgen centraal in de rechtszaak, waarmee Alkmaar wil afdwingen dat AZ het trainingscomplex alsnog in Alkmaar realiseert. Volgens de gemeente maakt de overeenkomst de deal die AZ met Zaanstad sloot onrechtmatig. Maar volgens AZ ging het in 2011 slechts een intentieovereenkomst met de gemeente Alkmaar aan.

Nooit geprotesteerd
,,AZ had keuzevrijheid en heeft die gebruikt", aldus Hoekstra. ,,En de gemeente Alkmaar heeft die geaccepteerd. Toen AZ eind vorig jaar liet weten de gesprekken met Zaanstad te beginnen, heeft Alkmaar nooit geprotesteerd. Maar als je bindende afspraken hebt, dan sta je toch niet toe dat AZ onderhandelt met een ander?"

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Het lijkt er meer op dat de gemeente Alkmaar 'de vogel over het touwtje heeft laten springen'.
Door A.M.B. te Naar op
Wordt de naam van de club in de toekomst dan ZZ?
Door C.Vlaar (geen) op
De gemeente moest zich rotschamen om dit te doen. Zoals gewoonlijk hebben zij nu weer een blunder begaan zoals in het verleden wel meer is gebeurd (kanaalkade bijv.) teveel om op te noemen. Ze hebben AZ altijd al tegengewerkt.

Afbeelding