Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeentelijke nieuwjaarsreceptie voor paar honderd euro

De gemeente Doesburg organiseert al jaren de nieuwjaarsreceptie voor maximaal 600 euro. Andere gemeenten laten de nieuwjaarsreceptie steeds vaker niet doorgaan wegens de kosten.

07 januari 2013

De goedkoopste nieuwjaarsreceptie van een gemeente moet haast wel in Doesburg hebben plaatsgevonden. De NOS kwam er achter dat de Gelderse gemeente de gezellige bijeenkomst  voor slechts een paar honderd euro heeft georganiseerd.

Niet decadent
Terwijl steeds meer gemeenten de nieuwjaarsreceptie wegens de hoge kosten afschaffen hoeft het van burgemeester Kees Luesink van Doesburg allemaal niet zo decadent. Al enkele jaren ligt de rekening zo tussen de vijf- en zeshonderd euro.


Ambtenaren in eigen tijd

Op de receptie van de gemeente Doesburg (12 duizend inwoners) komen normaal gesproken zo'n 150 mensen af. De hapjes en drankjes zijn beperkt, vertelt de burgemeester aan de NOS, en de aanwezige ambtenaren doen dit in hun eigen tijd. 


Wel gezellig

Toch is de jaarlijkse nieuwjaarstraditie volgens burgemeester Luesink wel altijd gezellig. Een bescheiden blokje kaas en frituurhapje, de nieuwjaarsspeech en het samenzijn zijn daarvoor voldoende aldus Luesink.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Leo / beleidsmedewerker
Op deze manier een nieuwjaarsreceptie? Goed idee! Met Doesburgse mosterd voor de blokjes kaas :-)
Kaas !
en wie controleert de StaatsNOS?
Hannes Haganum / kritisch lezer
Zo kan het dus ook. Waarschijnlijk is zo'n receptie als in Doesburg ook nog effectief voor het contact tussen burgers, bestuurders en raadsleden.
Frank van den Hoven / Redacteur
Waar slaat dat nou weer op Hank? Is een gemeente een keer zuunig is het weer niet goed?
O. ten Hove
En Van Aartsen ('burgervader van Den Haag maar gelukkig niet mijn vader want die was geen patjepeeër, oh sorry VVD'er), die graag overal met zijn neus bovenop staat schoffeert kritische burgers op 'zijn' nieuwjaarsfeest en wil een diepgaand gesprek met TV-West omdat deze zender de kritische vragen uitzond. Het wordt tij dat het parachuteren van burgemeesters wordt verboden. En Den haag had de duurste receptie, genoeg om een jaar lang een paar ambtenaren aan het werk te kunnen houden in plaats van ze te ontslaan...
Hans Schalkwijk / adviseur
Ambtenaren aan het werk houden mag geen doel zijn. Daarvoor moet je in de oost-europese landen zijn. Recepties kunnen ook dienen om het plaatselijk verenigingsleven of het bedrijfsleven te promoten.
H. Vérité / adviseur
Kortom, Doesburg zal ik zeker eens aandoen !
Advertentie