of 59250 LinkedIn

Burgemeesters roepen op om meer geld van criminelen af te pakken

De bestuurders wijzen erop dat criminelen naar schatting 9,3 miljard euro per jaar verdienen aan zaken als drugs-, wapen- en mensenhandel. 'Op dit moment pakken we slechts zo'n 1 procent af van het vermogen dat daarmee wordt verdiend', concluderen ze.
3 reacties

De overheid moet zwaarder inzetten op het afpakken van het vermogen van criminelen. Dat schrijven twaalf burgemeesters en OM-topman Herman Bolhaar vrijdag in de Volkskrant. Ze roepen de regering op 50 miljoen euro uit te trekken om agressiever achter crimineel geld aan te kunnen gaan.

Meer opbrengsten
De bestuurders wijzen erop dat criminelen naar schatting 9,3 miljard euro per jaar verdienen aan zaken als drugs-, wapen- en mensenhandel. 'Op dit moment pakken we slechts zo'n 1 procent af van het vermogen dat daarmee wordt verdiend', concluderen ze. De burgemeesters roepen daarom op een deel van het afgepakte vermogen te investeren in lokale en regionale projecten die zijn gericht op het afpakken van crimineel geld. Ze verwachten dat zo'n aanpak meer oplevert dan de gevraagde investering van 50 miljoen euro. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door joschke op
Wiegel zou dit als jaloeziebelasting noemen. Maar prima, Alle ten onrechte verkregen inkomsten afpakken wat inhoudt dat ook de vvd-stemmende witteboordencriminelen aaaangepakt zullen moeten worden wat dat kost ons land een hoop geld en zet de sociale samenhang op het spel.
Door fiscalibus (invorderaar) op
Link naar WODC: http://www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/jv201501-m …
Van al dat afpakken komt weinig terecht. Criminelen worden steeds slimmer en worden geholpen door fiscale en financiele adviseurs en gespecialiseerde kantoren voor fiscale advocatuur. De gemiddelde politieman heeft de MULO en een politiediploma A. Lees ook Michiel Princen.
Door Criticus (Ambtenaar) op
en minder van de inwoners...