of 59250 LinkedIn

Website politie plat door hackers

Opnieuw is de website van de politie platgelegd door een cyberaanval. Eerder werden op deze manier ook al de Volkskrant en Ziggo aangevallen.
2 reacties

De website van de politie is sinds zondagmiddag onbereikbaar door een cyberaanval. Politie.nl ging om 16.40 uur uit de lucht. De politie weet nog niet hoe lang het duurt om de site te herstellen. Het is ook nog niet bekend wie achter de DDoS-aanval zitten. ,,Dit gebeurt vaker, maar meestal is het sneller verholpen'', zei een politiewoordvoerster.

112 wel bereikbaar

Vanwege de storing is het niet mogelijk om aangifte via internet te doen. De noodnummers 112 en 0900-8844 zijn gewoon bereikbaar.

Meerdere websites 

Bij een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS) wordt een grote hoeveelheid verkeer tegelijk naar bepaalde servers gestuurd. Die kunnen de druk niet aan en worden tijdelijk onbereikbaar. Eerder deze maand was kabelaar Ziggo de dupe van zo'n aanval. Klanten konden niet of nauwelijks het internet op. Ook de site van de Volkskrant was anderhalf uur onbereikbaar na een aanval. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Vreemd en wie ? op
Vreemd ? Doet er niet toe is ook een afleidngstruc. De politie zelf reageert niet? Wie draait er aan de knoppen bij het O.M. en wie bij de rechtbanken ? Wie kijkt er op afstand mee ? digitaal procederen...... brrrr... gr.....

Door doeterniettoe (-) op
Achterhaald, het was een foto op de website van de politie die door veel mensen werd bekeken. Door de omvang van de foto zou de site plat zijn gegaan.
Dus geen DDOS of hackers.