Advertentie
digitaal / Nieuws

UWV en andere ZBO's bundelen ICT-beveiligingskennis

UWV, Belastingdienst, SVB en DUO hebben een centrum opgezet waar zij hun ICT-beveiligingsexpertise bundelen.

27 juni 2012

UWV, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en de Dienst Uitvoering Onderwijs hebben een centrum opgezet waar zij hun deskundigheid op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming onderbrengen.

CIP
Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) moet op termijn deze en wellicht andere ZBO's helpen in de omgang met ICT-beveiligingsvraagstukken, meldt Computable. Het is de bedoeling dat het CIP in het vierde kwartaal van 2012 voldoende bezet is om zijn taken te beginnen. Het CIP gaat zich bezighouden met alle beveiligingsincidenten die zich bij de aangesloten organisaties voordoen en zal noodscenario's en herstelplannen uitwerken voor dergelijke incidenten. Ook zal het CIP een aantal beveiligingshulpmiddelen regelen en trainingen verzorgen.

Compact
Het UWV heeft het initiatief genomen voor dit expertisecentrum, vanuit de gedachte van het uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst, dat samenwerking en krachtenbundeling de efficiëntie en effectiviteit van de overheid vergroten. Vooralsnog is het actief in het inkomens- en werkdomein, maar de organisatie staat open voor andere ZBO's. De hulp van IT-leveranciers met kennis op het gebied van beveiliging zal nadrukkelijk gezocht worden.


Vertrouwen
"De toenemende aandacht voor beveiligingsincidenten bij overheden was voor ons een wake-up call", zegt UWV-CIO Frans Haverkamp tegen Computable. "We doen steeds meer met internet en dan is veiligheid van informatie cruciaal. Hier kun je het vertrouwen van burgers niet verspelen en dus heeft informatiebeveiliging en privacybescherming absolute urgentie."

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ria Huisman / directeur
Gisteren is DIGID4 in werking gesteld door minister Spies van Bzk.

Een vernieuwde DIGID met gesproken SMS voor mensen die slechtziend zijn of blind.

lijkt me handig om ook met Logius en Bzk en DUO contact te zoeken.
Advertentie