of 59250 LinkedIn

Overheid wil steeds meer burgerinfo van sociale media

Steeds vaker doen overheden verzoeken bij Twitter om informatie van gebruikersaccounts. Twitter stemt in ongeveer de helft van de gevallen toe.
Reageer

De Nederlandse overheid vraagt Twitter steeds vaker om informatie over burgers. In totaal achttien keer over 25 accounts dit jaar. Een derde van de verzoeken werd toegewezen. Vorig jaar wilde Nederland vier keer informatie hebben over bij elkaar acht accounts. Overheden vragen steeds meer info aan het sociale medium, meldt Twitter.

Wereldwijd
Politie, justitie en inlichtingendiensten wereldwijd willen steeds meer weten over mensen op Twitter. De berichtensite kreeg in de eerste helft van dit jaar 4363 verzoeken om informatie. Dat is 52 procent meer dan bij het vorige halfjaarrapport eind vorig jaar.

Helft verzoeken

In iets meer dan de helft van de gevallen werkt Twitter mee. Met de 4363 verzoeken vroegen de overheden informatie op over in totaal 12.711 accounts. In de tweede helft van 2014 wilden de diensten de gegevens hebben over 7144 accounts. Dat is een toename van 78 procent. De meeste verzoeken komen uit de Verenigde Staten (2436), Japan (425), Turkije (412), Groot-Brittannië (299) en Frankrijk (139). India deed minder aanvragen, maar daarbij ging het wel om bijna 3000 accounts. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.