Advertentie
digitaal / Nieuws

Haarlem winnaar Grote Digitale Steden Competitie

Haarlem is gekozen als winnaar van de Grote Digitale Steden Competitie (GDSK) 2015. De wedstrijd tussen tientallen grote steden in Nederland heeft als doel om overheidsdienstverlening te verbeteren en regeldruk te verminderen.

14 januari 2016

Haarlem is gekozen als winnaar van de Grote Digitale Steden Competitie (GDSC) 2015. De wedstrijd tussen tientallen grote steden in Nederland heeft als doel om overheidsdienstverlening te verbeteren en regeldruk te verminderen.

Gebruik maken van elkaars oplossingen

Bij de competitie, die in het leven is geroepen door de Digitale Steden Agenda (DSA) staat het gebruik maken van elkaars kennis en ervaring rondom digitale oplossingen staat centraal. Jeroen van Spijk, wethouder Dienstverlening van Haarlem, zei bij de prijsuitreiking ontzettend trots op zijn gemeente te zijn. 'Het is een goed jaar geweest waarin we stappen hebben gezet in onze dienstverlening én in de samenwerking zowel intern als extern. Hier gaan we in 2016 mee door!'

Oplossingen delen en overnemen
Een gemeente kon in de competitie punten verdienen door kennis over verschillende digitale oplossingen te delen, goede oplossingen over te nemen en eigen goede oplossingen te delen op ‘Goed Opgelost!’, een website met inmiddels 368 voorbeelden van effectieve overheidsdienstverlening. Het uiteindelijke doel is dat steden samenwerken om hun eigen dienstverlening te verbeteren.

Nieuwe competitie
Onder de noemer GDSC16 begint er dit jaar een nieuwe editie van de wedstrijd. Versnelling is daarbij het sleutelwoord. De Digitale Steden Agenda is een initiatief van G4, G32 en de ministeries EZ en BZK en Stedenlink.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

een Delftenaar
Is de website van de winnaar Haarlem ook volledige toegankelijk voor blinden en slechtzienden?
Advertentie