of 59250 LinkedIn

Groningen lanceert app voor gevonden voorwerpen

Een Groningse RTRVR-tag maakt de kans op het terugvinden van een sleutelbos, tas of mobieltje groter. Het gemeenteloket voor verloren en gevonden voorwerpen kan volgens de gemeente op een betere service rekenen dankzij het hulpmiddel.

Een Groningse RTRVR-tag maakt de kans op het terugvinden van een sleutelbos, tas of mobieltje groter. Het gemeenteloket voor verloren en gevonden voorwerpen kan volgens de gemeente op een betere service rekenen dankzij het hulpmiddel.

Chip

De RTRVR is een kleine sleutelhanger met een chip erin, die in een gratis te gebruiken app voor smartphones geregistreerd wordt. Wanneer een kwijtgeraakte sleutelbos, jas of tas wordt teruggebracht, wordt het voorwerp gescand en krijgt de eigenaar een bericht op zijn telefoon. Vervolgens kan het voorwerp weer worden opgehaald bij het loket. Groningse wethouder Paul de Rook reikte maandag tijdens de Keimarkt de eerste RTRVR-tag uit.

12.000 voorwerpen
Bij gemeenten, politiebureaus en andere organisaties liggen volgens het bedrijf vele sleutelbossen, tassen, portemonnees en telefoons te wachten op hun eigenaar. De spullen worden, als er niemand gevonden wordt, uiteindelijk vernietigd. Bij de gemeente Groningen zijn nu zo'n 12.000 voorwerpen aangemeld, sinds het loket gevonden en verloren voorwerpen drie jaar geleden is overgenomen van de politie. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.