Advertentie
digitaal / Nieuws

Duo vervangt opgestapte ICT-directeur politie

Twee interim-functionarissen gaan de opgestapte ICT-directeur Meijboom vervangen. Ze worden daarmee verantwoordelijk voor alle ICT-activiteiten van de politie.

09 mei 2012

Twee interim-functionarissen gaan de komende 3 tot 6 maanden de opgestapte ICT-directeur bij de te vormen Nationale Politie Aad Meijboom vervangen.

Extern
Ze worden daarmee verantwoordelijk voor alle ICT-activiteiten van de politie. Het gaat om Pieter Cloo en Jo van den Hanenberg van het bureau Boer & Croon. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie laten weten.

Rapport
Oud-politiechef Meijboom trad terug na een rapport over de maatregelen om de automatisering bij de politie te verbeteren. Een onafhankelijke commissie van deskundigen uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap vond dat de aansturing beter moet.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Derk Kremer / Specialist in Goed Opdrachtgeverschap
Als de bestuurders binnen het ministerie blijven volharden in het zoeken van de oplossing van de problemen binnen de afdeling ICT, als interne opdrachtnemer, zullen beide heren het aardig voor hun kiezen krijgen om aan de verwachtingen te voldoen. Op voorhand kan al gezegd worden dat de missie van beide heren, als externe partij, zal slagen.



Ben benieuwd of de stelling "een gebrek aan professionaliteit van de opdrachtgever zal het opportunistisch gedrag van een opdrachtnemer in de hand werken" ook hier van toepassing wordt.

Zie http://publicaties.eestum.eu/Publicaties/overzic …
Advertentie