Advertentie

Zutphen aansprakelijk gesteld voor vallende tak

Na het ongeluk zijn de bomen aan de Rijkenhage opnieuw gecontroleerd. Woensdag worden vijf kastanjes gekapt en twee drastisch gesnoeid, zo laat Zutphen weten. Zutphen laat een externe deskundige uitzoeken of de gemeente inderdaad zal moeten betalen voor de schade van de vallende tak. (

19 augustus 2015

Zes toeristen die een maand geleden gewond raakten door een vallende tak in Zutphen, stellen de gemeente aansprakelijk voor de door hen geleden schade. De tak bedolf een groep toeristen die aan de Rijkenhage stond te wachten op een rondvaartboot. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis.

Zwakke boom
De grote tak viel van een boom waarvan bekend was dat die aan de zogenoemde paardenkastanjebloedingsziekte leed. Door deze ziekte verzwakken kastanjebomen. Op grond van een inspectie in het voorjaar had de gemeente besloten dat het nog niet nodig was de boom te kappen.

Kap en snoei
Na het ongeluk zijn de bomen aan de Rijkenhage opnieuw gecontroleerd. Woensdag worden vijf kastanjes gekapt en twee drastisch gesnoeid, zo laat Zutphen weten. Zutphen laat een externe deskundige uitzoeken of de gemeente inderdaad zal moeten betalen voor de schade van de vallende tak. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie