Advertentie

Zero tolerance op stadhuis Almelo

Wie zich in woord of gebaar niet houdt aan het 'zero tolerance'-beleid, wordt direct buiten de deur gezet en krijgt een verbod om het stadhuis te betreden

07 februari 2013

Almelo staat geen enkele vorm van misdragingen meer toe in het stadhuis. Dat zei burgemeester Jon Hermans van Almelo donderdag. Ze deed dat na een bijeenkomst met collega's van de ambtenaar die woensdag ernstig gewond raakte toen op hem werd ingeslagen met een hamer.

Verbod

Wie zich in woord of gebaar niet houdt aan het 'zero tolerance'-beleid, wordt direct buiten de deur gezet en krijgt een verbod om het stadhuis te betreden. ,,We laten niets toe. Niemand mag het idee krijgen dat je met geweld iets kunt afdwingen'', zei Hermans in een toelichting. Donderdagochtend was het stadhuis gesloten voor verder politieonderzoek.

Veiligheidsgevoel
Hermans sprak op een bijeenkomst voor ambtenaren. De stemming was bedrukt. Er was volgens de burgemeester verdriet en ook angst om de eigen veiligheid. Extra beveiligers worden ,,zo lang dat nodig is'' ingezet om het veiligheidsgevoel te herstellen. 

Vrijdag normale bezoektijden
Het 53-jarige slachtoffer is volgens Hermans de nacht redelijk doorgekomen. ,,Hij was vanochtend helder maar had veel pijn.'' De 41-jarige verdachte is woensdag opgepakt. Over zijn motief is niets bekend. Donderdagmiddag was het stadhuis alleen open voor mensen met een afspraak. Vrijdag wordt weer gewerkt met de normale bezoektijden. ,,We pakken de draad op, maar dat betekent niet dat de zorgen weg zijn'', voegde Hermans daar aan toe.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Theo / gepen. ambt
Fijn dat er nog burgemeesters zijn die maatregelen durven te nemen. Als deze ook nog uitgevoerd worden zoals is afgesproken dan is het helemaal voor elkaar.
Carola
Ik zou de burgemeester aanraden eerst eens te kijken naar alle jurisprudentie die over dit onderwerp is verschenen.
R.Boom / Beleidsadviseur
Ik ken deze burgemeester en als zij zulke uitspraken doet dan zorgt ze er ook voor dat ze nagekomen worden.
Advertentie