Advertentie

Wolfsen komt toch terug van vakantie

Wolfsen keert terug naar Utrecht wegens de asbestcrisis op Kanaleneiland

25 juli 2012

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft toch besloten zijn vakantie af te breken in verband met de asbestvervuiling in de wijk Kanaleneiland. 

Eind van middag

Eerder woensdag zei zijn vervanger, wethouder Gilbert Isabella, nog dat in eerder overleg met de burgemeester was besloten dat diens terugkeer naar Utrecht niet nodig was. Wolfsen wordt aan het eind van de middag terug in zijn stad verwacht. 

De wijk in

,,De tickets voor de terugreis zijn inmiddels besteld'', aldus Isabella. Wolfsen en Isabella zullen meteen na terugkeer van de burgemeester in gesprek gaan met bewoners van de getroffen flat aan de Stanleylaan.

Snakken naar informatie

De ruim 300 getroffen bewoners van de Stanleylaan, Marco Pololaan, Afrikalaan en Amerikalaan snakken naar informatie. Isabella heeft tijdens een raadsbijeenkomst toegezegd dat de gemeente zal proberen om informatie in het Turks en Arabisch op papier te zetten. In de vier opvanglocaties waar geëvacueerde bewoners verblijven is vanaf woensdag ook een informatiebalie om alle vragen te beantwoorden.

Zorgen blijven

Ondanks de vele geruststellingen van de GG en GD over het gevaar van vrijgekomen asbestdeeltjes blijven de zorgen onder de bewoners over hun gezondheid groot. Ook willen zij weten wanneer ze weer naar huis kunnen. Daarover wordt mogelijk woensdag meer duidelijk, als de Inspectie SZW ( de voormalige arbeidsinspectie) een plan van aanpak van woningcorporatie Mitros en de gemeente heeft goedgekeurd.

Niet bekend

De bruine asbestdeeltjes zijn vorige week woensdag vrijgekomen toen dakranden van een flat aan de Stanleylaan werden gesloopt. Volgens directeur Rob Rötscheid van Mitros was niet bekend dat daar asbest zou zitten. Waarom op die plek spuitasbest is gebruikt, is nog onderwerp van onderzoek. Ook moet nog blijken hoe het asbest zich in de wijk kon verspreiden, ondanks het feit dat een gespecialiseerd asbestbedrijf de blootgelegde plek meteen afdekte.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

frederique rentenaar / burger van enschede
Aleid snapt nog steeds niet hoe pubiciteit werkt.Hij denkt toch niet, dat zijn terugkomst helpt om zijn toch al gebutste imago op te poetsen? Nu gewoon wegbllijven en straks weer een functie bij de rechtelijke macht zoeken.
True
Socialist Wolfsen komt na de calamiteit terug van vakantie.

Arnold / gemeentemabtenaar
Typerend voor de ongevoeligheid waarmee hjij opereert. Al kan hij niks doen, als burgmeester moet je er zijn bij calamiteiten. Als je dit basisprincipe niet snapt kun je beter geen burgemeester worden.
pieter / wegkijker
De houdbaarheidsdatum van deze man is al een tijdje verstreken.

Hij heeft zeker talenten (niet cynisch bedoeld) maar niet als burgemeester.
Jan
Al die rechtse kritiek slaat nergens op. De man had een goede loco-burgemeester. Zijn eerdere terugkomst was niet eens nodig.
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Als rechtgeaarde linkse moet van mijn hart dat de heer Wolfsen al veel eerder heeft laten blijken geen bestuurder te zijn. Als de heer Wolfsen nu eens eerlijk tegenover zichzelf zou zijn, trad hij onmiddellijk als bestuurder terug.De persoon Wolfsen is (samen met Cohen) het bewijs dat een politicus nog geen bestuurder hoeft te zijn.
Kritikus / Geen Hagenees
Als het werkelijk zo is dat Wolfsen pas na 3 dagen op de hoogte is gebracht door loco (en partijgenoot !) Isabella, moet de laatste aftreden. Isabella is dan immers voor 100% verantwoordelijk voor de publicitaire puinhoop met deze asbestkwestie.
Advertentie