Advertentie

Wethouder Arnhem overleeft motie door zieken

De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink (SP) heeft een motie van wantrouwen maandagavond overleefd. De motie werd met twintig tegen zeventien stemmen verworpen. Het was de derde afkeurende motie die de wethouder deze raadsperiode trof.

31 oktober 2017

De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink (SP) heeft een motie van wantrouwen maandagavond overleefd. De motie werd met twintig tegen zeventien stemmen verworpen. Het was de derde afkeurende motie die de wethouder deze raadsperiode trof.

Onvoldoende vertrouwen

De oppositie diende de motie in omdat er volgens hen onvoldoende vertrouwen was dat Elfrink wil meewerken aan de verbetering van de verziekte bestuurscultuur in Arnhem. In een onafhankelijk rapport werd eerder deze maand vastgesteld dat in de Arnhemse politiek sprake is van 'intimideren, beledigen en schofferen.’ Raadsleden herkennen Elfrink in deze kwalificaties.

Gedrevenheid

Tijdens een debat over het rapport maandagavond zei Elfrink dat hij de stad bestuurt 'vanuit een enorme gedrevenheid. Het kan best zijn dat ik daardoor wel eens over iemands tenen ben gereden. Mensen vinden dat kennelijk geen prettige stijl en dan moeten we dat samen veranderen.' Burgemeester Ahmed Marcouch verbood raadsleden om de wethouder persoonlijk aan te vallen: 'Het is hier geen raadsenquête, we worden niet persoonlijk.’

Zieken

Elfrink maakte maandag duidelijk dat hij niet zou aftreden: 'Er zijn maar weinig mensen die een politieke taak willen vervullen. Laten we zuinig zijn op degenen die dat wel doen.’ Arnhem heeft een minderheidscoalitie van D66, SP en CDA. Dat de motie van wantrouwen van de oppositie het niet haalde kwam doordat er enkele zieken waren, aldus de zes raadsfracties die de motie indienden. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Heukers
Wat een prutsers, daar in de gemeenteraad van Arnhem. Heb je als oppositie een meerderheid, slaag je er nog niet in een motie aangenomen te krijgen.
Advertentie