Advertentie

Weggestemde burgemeester Midden-Delfland mag toch blijven

Dinsdag stemde de raad van de gemeente Midden-Delfland nog tegen een derde termijn voor burgemeester Arnoud Rodenburg. Maar na een ‘constructief en stevig’ gesprek tussen de commissaris van de koning Jaap Smit en de voltallige gemeenteraad, kreeg de burgemeester alsnog een derde termijn.

29 januari 2016

Beentje gelicht
Het was een uitkomst die niemand wilde, zo bleek al snel na de stemming afgelopen dinsdag in de gemeenteraad van Midden-Delfland. De vertrouwenscommissie adviseerde positief over een derde termijn voor de burgemeester Rodenburg. Maar een meerderheid van de gemeenteraad keerde zich – in een anonieme hoofdelijke stemming – tegen hem. Omdat de stemming geheim was, is het niet duidelijk wie van de 9 raadsleden waren van de 16-koppige gemeenteraad die tegen hem stemden. Maar uit een reconstructie van  Omroep West zou blijken dat verschillende raadsleden van Rodenburgs eigen partij – het CDA – hem een beentje hebben gelicht.


Facebook
De uitkomst van de stemming verraste echter vriend en vijand. Reden voor commissaris van de koning Jaap Smit om de raad donderdagmiddag te ontbieden voor overleg. Met als uitkomst dat de burgemeester alsnog een nieuwe termijn wordt gegund. Ook het feit dat inwoners van Midden-Delfland een facebookactie waren gestart om de burgemeester te steunen lijkt daarbij een rol te hebben gespeeld, zo blijkt uit de reactie van Rodenburg op twitter: ‘Super, ik was altijd al trots op mijn inwoners @Midden_Delfland, maar nu nog veel meer. Zin in de komende 6 jaar!’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie