of 59232 LinkedIn

Vreeman wil bijdrage vanuit Den Haag

Burgemeester Ruud Vreeman wil dat de gaskraan verder dichtgaat en dat Den Haag bijdraagt aan het verstevigen van gebouwen. De bevingen zijn onlangs ook voor het eerst gevoeld in zijn stad.
3 reacties

De aardbevingen in de provincie Groningen zijn vergelijkbaar met de watersnoodramp van 1953. Voor de Groninger burgemeester Ruud Vreeman is de maat vol. Hij noemt de aardbevingen in het noorden van het land ‘een nationaal probleem’. Dat zegt hij maandag in het AD.

Gaskraan dicht
Vreeman wil dat de gaskraan verder dichtgaat en dat Den Haag bijdraagt aan het verstevigen van gebouwen. De bevingen zijn onlangs ook voor het eerst gevoeld in zijn stad. ‘Dat geeft de problemen een heel andere dimensie. We hebben hier ziekenhuizen, scholen en universiteitsgebouwen. Hoe moeten we ervoor zorgen dat die allemaal veilig zijn?’

Meer dan scheuren
Hij wil dat politiek Den Haag zich realiseert dat het niet meer gaat om wat scheuren in muren. Vreeman wil het risico bij de bron terugdringen. ‘Dat betekent dat de NAM drastisch minder moet gaan boren.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
De reacties van enkele publiciteitsgeile politici die om aandacht brullen begint te vervelen. Hun gehuil om steeds meer extra geld geeft enkel (nog meer) voedsel aan regionaal nationalisme.
Hoogste tijd dat de noordelijke provincies, inclusief de gemeente Groningen, nu zelf eens hun broek ophouden en de mouwen opstropen. Zij profiteren namelijk al vele eeuwen van provincies, die de economische motor van ons land vormen.
Door Frank op
Spuit 11 Vreeman geeft ook nog even modder.
Over een paar weken wordt hij nl. afgesloten.
Door Vreetman (tsunami) op
Benoemde Pvda baantjesjagers zijn een nationaal probleem.