of 59232 LinkedIn

Voorlopig geen korter wachtgeld vlak voor pensioen

Het wetsvoorstel waarmee de uitkeringsregeling voor wethouders en burgemeesters verder wordt beperkt, regelt nu alleen nog de maximering van

Burgemeesters en wethouders die tien jaar voor hun pensioen zitten en stoppen met hun ambt, houden tien jaar recht op wachtgeld. Een verkorting  van dat recht naar vijf jaar, is op het laatste moment uit het wetsvoorstel gehaald. Dat meldt de VNG.

Maximering
Het wetsvoorstel waarmee de uitkeringsregeling voor wethouders en burgemeesters verder wordt beperkt, regelt nu alleen nog de maximering van de pensioenopbouw van de Appa (Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers)-pensioenen. De Tweede Kamer heeft de nieuwe wet inmiddels aangenomen.


Verlengd recht 

Een burgemeester of wethouder die stopt heeft nu nog recht op een verlengde uitkering als hij in de voorafgaande 12 jaar zeker 10 jaar een politiek ambt heeft gehad en bovendien 10 jaar of minder voor zijn pensioen zit. Dat ‘verlengde recht’ is nu 10 jaar. De Tweede Kamer had Plasterk gevraagd het verlengde recht te verkorten naar maximaal vijf jaar. Maar Plasterk heeft dit onderdeel uit de wet gehaald. Wanneer hij met een nieuw voorstel komt, is niet bekend. De VNG wil dat Plasterk eerst komt met een ‘integrale visie op de rechtspositie van politieke ambtsdragers’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door peter op
recht 6 maanden ww, hierna bijstand en eigen huis/pensioen opeten dat lijkt me fair!!!!
Door henk op
het wordt tijd dat dat de vng verdwijnt . Overbodig, geldverspilling en een soort vakbond voor wethouders en burgemeesters. Een dure eliteclub!!!!!
Door henk (ambtenaar) op
Is tien jaar vlak voor hun pensioen ????????????????
Jan met pet moet door totdat hij er bij neervalt.
Door Jhr Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Een gemeente die op pad gaat als zakkenroller, het moet niet nog gekker worden in dit land ! Het lijkt wel of je Bram van Ojik met zijn vroege dementieverschijnselen hoort. Bram wil de mensen die werken gaan straffen en de uitkeringstrekkers aan zich lijmen met een gestolen fooi, Groen Slinkse roof. Waarschijnlijk heeft hij rare pilletjes gekocht bij zijn vriend Hans Spekman.
Door Arie (Manager) op
Schandalig. Duidelijk is waarom veel burgers politici en dus politiek verafschuwen. Mijnsinziens is hier gewoon sprake van witte boorden criminaliteit. Iedereen moet inleveren. Maar zij natuurlijk niet en altijd weer met een non argument. Hoe verlies je het contact met de samenleving ??!!
Door reiziger (ambtenaar) op
Schandalig dat die graaiers het weer voor elkaar hebben gekregen . Gemeentelijke reserves nemen nog steeds af en dit soort figuren kunnen blijven teren op de zak van burgers . Iedereen moet werken tot na 65 en zij kunnen vanaf 56 heerlijk gaan genieten met een riant inkomen . Meest ergerlijke is nog wel dat als ze al dan niet vrijwillig opstappen toch dit riante vooruitzicht hebben . Alle andere werknemers ambtenaar of niet gelijk of na verloop van tijd sociale dienst en armoe . Het wordt alleen maar erger met de zgn bestuurders in dit land .
Door jan op
All animals are equel...
Door Klaas op
Kijk nou toch: de lokale bestuurders hebben hun belang weer goed veilig gesteld. De druk die ik binnen onze partij uitgeoefend zag worden langs partijpolitieke lijnen op Plasterk heeft gewerkt.

De druk was ook sterk, merkte ik: er zijn nog behoorlijk wat burgemeesters en wethouders van PvdA snit. En heel belangrijk: nog veel meer mensen in de partij met ambitie dat te worden. Mij lijkt het zelf ook wel wat, in de toekomst. En hiermee blijven deze banen toch wel interessant.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Wel frappant dat deze minister, dit kabinet en de 2e Kamer veel noodzakelijke bezuinigen in de eigen bestuurlijke organisatie bij het minste geringste laat vallen. Ze halen het liever bij werkenden en gepensioneerden. Is er al één doel wat Plasterk wel heeft gehaald?
Door Monique op
Plasterk en een integrale visie..???????????