Advertentie

SP-wethouder na twee dagen weg

SP-wethouder Jelle Berens van de Gelderse gemeente Oude IJsselstreek is twee dagen na zijn benoeming weer afgetreden. Berens heeft volgens een verklaring van de gemeente oneigenlijke druk op de pers uitgeoefend om de publicatie van een artikel te voorkomen. 

18 mei 2014
Onwerkbare relatie
Ook heeft hij in een interview gesproken over vertrouwelijke informatie. Berens is zaterdag zelf afgetreden. Volgens de verklaring van de gemeente was zijn relatie met de pers onwerkbaar geworden en was hij chantabel geworden. Bovendien is zijn integriteit ter discussie komen staan.

Geen vertrouwen
Zijn collega's in het college erkennen dat er geen vertrouwen meer is voor verdere samenwerking. De coalitiegenoten beraden zich op de ontstane situatie.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Het blijven SP tokkies, kunnen niet met macht omgaan.
Olivier
En dat zegt Wimpie, het neoliberale zwijn..
Willem Kamps
Dat zou wel eens een record kunnen zijn, twee dagen. Jammer dat het een zo'n vreselijk onvolledig bericht is. Waar ging het over, vanwaar die druk, waarom zou de beste man chantabel zijn?

Wat in elk geval voor de heer Berens pleit is dat ie zelf z'n conclusies trekt. Dat zouden er meer moeten doen.
Peter / ambtenaar
Toen PvdA-burgemeester J. de Ruiter van de gemeente Zevenaar dezelfde regionale krant onder druk zette om een interview niet te publiceren, deed die krant dat ook niet. In dat geval bleef de deksel gewoon op de doofpot.

http://wijdoendatzo.wordpress.com/2013/10/04/reg … … … … …
Hannes Haganum / kritisch lezer
In toenemende mate wordt de lokale politiek gedomineerd door kleine mannetjes en vrouwtjes met kolossale ego's. Het ontbreekt die types kennelijk aan fatsoen en relevant maatschappelijk inzicht, verblind als ze zijn door hun machtsdrang. Het is me een rariteitenkabinet in veel gemeentes.
Frits van Vugt / Public Consulancy & voorzitter van 2 lokale rekenkamers
Eerste wethouder na 2 dagen al gesneuveld... waar was de coaching?







De kop is er af.



Afgelopen periode vertrok 36% van de wethouders voortijdig, velen vanwege politieke strubbelingen en persoonlijk falen.

Er zou nu beter gescreend zijn, en beter ondersteuning geboden aan nieuwe wethouders....? Wie volgt?

O. ten Hove
Jammer, dit soort wethouders verwacht je eerder bij de vvd of d'66...
loek / v.m. jur.medew. gsd
@Jorrit en @Wimpie. Het gaat om de inhoud en niet om de verpakking. Het lijkt me goed dat iemand uit zichzelf terug treedt. Heel wat beter dan blijven zitten om een zetel warm te houden. Dat de man aangeeft chantabel te zijn (geworden) lijkt voldoende reden.
Advertentie