Advertentie

Raadslid van Doorn krijgt werkstraf en boete

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn is veroordeeld tot een werkstraf en een boete voor het lekken van geheime stukken, het verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool.

14 februari 2014

Arnoud van Doorn, een gemeenteraadslid uit Den Haag, is vrijdag veroordeeld voor het lekken van geheime stukken, het verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool. 

Politiek proces
De rechtbank in de hofstad gaf hem 40 uur werkstraf en een boete van 1000 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) had 6 maanden celstraf geëist, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Van Doorn was ooit lid van de PVV, maar hij stapte uit de partij, bekeerde zich tot de islam en is nu gemeenteraadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid. Hij mag gewoon raadslid blijven van die partij. Volgens Van Doorn is hij het slachtoffer van een ,,schandalig politiek proces''. Het is niet bekend of hij in beroep gaat.

Zeer ongeloofwaardig

Van Doorn heeft wel toegegeven dat hij drugs verkocht aan jongens van 14 en 15, maar dat was volgens hem een undercoveroperatie om hun 'echte dealer' te ontmaskeren. Het OM vond dat ,,zeer ongeloofwaardig''. Ook de rechter ging hier niet in mee. ,,De rode draad lijkt te zijn dat de doelen de middelen heiligen", aldus de rechter.

Voorbeeldfunctie 

In het vonnis is rekening gehouden met de voorbeeldfunctie die Van Doorn als raadslid heeft.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Boris
``In het vonnis is rekening gehouden met de voorbeeldfunctie die Van Doorn als raadslid heeft.´´.....dus dan krijg je minder straf dan geëist. Bizar!
Ruud Mank / Beleidsmedewerker
Heb precies dezelfde reactie als Boris2. Of is de uitleg dat als je een voorbeeldfunctie vervult, je blijkbaar meer mag dan de gewone burger? Het lijkt er wel weer op! Als dit in Wassenaar was gebeurd en Arnoud had er ook nog een paar schunnige opmerkingen tegenaan gegooid, had hij zijn advocaatkosten ook nog kunnen claimen plus een bonus vanwege imagoschade.

Hier worden burgers erg boos over.....

Brouwers
Nee de rechtbank heeft hem juist meer straf opgelegd dan men in vergelijkbare situaties had gedaan als hij geen raadslid was geweest. Wat het OM wil is maar een eis.
Advertentie