Advertentie

Plasterk vindt Brabantse vergadering in Parma onnodig

Minister veroordeelt 'snoepreisje' van ambtenaren naar Parma

11 januari 2013
,,Een inspirerende omgeving” waar kan worden vergaderd ,,zonder dat men vanwege zijn drukke agenda wordt afgeleid”, die kun je in Nederland ook beslist vinden. Zo reageerde minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vrijdag op vragen van de PvdA-Kamerfractie over de reis van de provincie Noord-Brabant naar Italië.
Vergadering over veehouderij De trip wordt ondernomen om in Parma de koppen eens goed bij elkaar te steken over de toekomst van de Brabantse veehouderij. Gedeputeerde Staten willen in Parma echter ook met boeren, milieuorganisaties en supermarkten nieuwe afspraken maken over de toekomst van de veehouderij.
Streven naar sobere overheid

Het organiseren van dienstreizen en werkbezoeken behoort tot de verantwoordelijkheid van het provinciebestuur, aldus Plasterk verder. ,,Via de media heb ik begrepen dat de kosten ongeveer 50.000 euro bedragen. In zijn algemeenheid streeft het kabinet naar een sobere overheid die de beste kwaliteit dienstverlening biedt met een zo laag mogelijke inzet van publieke middelen.''

Reacties: 16

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Over het hoofd wordt gezien dat de kosten van dit reisje veel hoger zijn. Buiten de genoemde kosten zijn namelijk de 2 dagen extra reistijd niet meegerekend. Gedurende deze reisdagen wordt natuurlijk door de deelnemers niet gewerkt. Deze kosten bedragen globaal 2 dagen x 50 man x 8 uur = 800 uur à E 100 per uur = E 80.000 extra. De totale kosten bedragen dan globaal E 130.000.
Morsnova / inwoner
Je jan je ook terugtrekken op het platteland, in Noord Brabant of, laten we eens wil doen, een naburige provincie. In Parma gaan vergaderen is natuurlijk gewoon een snoepreisje.



Lekker, op kosten van de belastingbetaler. Heerrlijk dat uitgeven van andermans geld!
Peter van den Berg / belangstellende
Het is toch niet zo'n groot probleem.

30% eigen bijdrage op het salaris van de deelnemers inhouden en 30% boeken als loon in natura.

Met deze verdeling hebben de deelnemers ook echt het gevoel en de beleving dat zij DEELNEMEN.
De juiste man op de juiste plaats
Los van wat ik er inhoudelijk van vind, vraag ik me af waarom de minister zich hiermee bezig houdt. Ik verwacht van bestuurders dat ze verder zwijgen na het benoemen van 'dit is een interne aangelegenheid'. Dit zwijgen past ook landelijke politici. Of ze kennen het openbaar bestuur niet, of ze voeren een show op voor de buhne.
Kaas !


Tjeezus man, heb je niks beters te doen?





Je hangt hier al weken rond met je nietszeggende tekstbommen.
Kaas !
het CDA is openlijk dikke vriendjes van jouw Pvda, beide partijen hebben niks met vrijheid van meningsuiting.
huisman / gemeente
Jammer dat voor Brabant investeren in Italie meer waarde heeft dan investeren in Nederland. Hiermee geef je toch heel duidelijk aan de Nederland totaal geen inspiratiebronnen heeft. Of dat dit ontbreekt bij Brabant
Ad van Zundert / zelfstandig adviseur
Goede reactie van de minister. Dit soort 'snoepreisjes' inclusief de nietszeggende verklaring er voor pleiten mede voor het opheffen van de huidige provincies. Steeds meer regelgeving komt uit Brussel. De landelijke overheid vertaalt dat landelijk beleid dat vervolgens dicht bij de burger moet worden uitgevoerd door... juist de gemeente. Logisch dat ze bij de provincie tijd hebben om in Parma de tijd te gaan verdoen over iets wat in Brabant leeft!?! Nee, hef maar op en vorm grote landsdelen met een logische samenhang. Minder bestuurders die zich node willen bewijzen en dus de samenleving alleen maar geld kosten.
True
@Martien op 14 januari 2013 10:07



"nuance in het belang van het behoud van het recht op vrije meningsuiting"



man, man, hoe krijg je het uit je toetsenbord, meningsuiting als gunst van de boven ons gestelden, zolang we tenminste ons bek houden want anders...

Vooral het dreigement "voor eventuele meningsvrijheid in de toekomst", zielig.



De juiste man op de juiste plaats
Beste Martien,



In mijn reactie pobeer ik te adresseren dat bemoeienis (en dat klinkt negatiever dan ik het bedoel) van de minister en Tweede Kamer op dit punt onnodig en niet efficient vindt. De minister geeft zelf aan dat er verantwoording wordt afgelegd op provinciaal niveau. Daar hoort die verantwoordelijkheid te liggen. Als de provinciale volksvertegenwoordigers kunnen verantwoorden waarom deze reis genoeg oplevert en dit in provinciale staten acceptabel is, is dat voor mij voldoende. Ik vind het niet goed dat voor veel kleine zaken het ministerie aan het werk gaat. Het is vaak duur en houdt de minister af van zaken die er echt toe doen. Daarom stel ik dat de minister in dit geval niet de juiste man op de juiste plek is.
True
een Pvda sympathisant genaamd "Martien" die via het CDA bij VVD terecht komt, zo zijn er vast meer, verklaart de ruk naar links van zowel CDA als VVD.

Daarom stem ik op een partij zonder leden, voorkomt dat linkse mannetjes met mijn stem aan de haal gaan.

gerrie
Waar ik mij aan erger en met mij velen is dat ik onnodig veel belasting moet betalen voor al die leuke speeltjes en snoepjes van die verschillende bestuurslagen. Tienduizenden. In Brussel, Den Haag en bij de provincies zijn ze het spoor helemaal bijster. Ongeacht welke politieke kleur snappen ze er met al hun regeltjes ook helemaal niks meer van. Dat heeft Europa tot zover ons ongeleverd. Bakken vol schuld en het wordt met dit beleid alleen maar erger. Er staat pas een heel licht briesje. De storm moet nog komen en die groeit uit tot een zware orkaan. En de ondernemer/burger steeds maar zwaarder belasten. Vooral mensen die hun hele leven gewerkt en zuinig geleefd hebben worden schandalig belast in dit land. In Den Haag kunnen ze alleen nog maar lullen over mensen die niet werken. Over degene die de belastingcentjes op moeten brengen hoor je vrijwel niks. 1 troost, bestuurders komen vanzelf aan de beurt. Ze krijgen het al lekker warm van dat licht briesje.
Milo
De Nederlandse lente moet beginnen??????
J. Derckx
Dat een groot deel van het NL vee in Italië in Parma wordt geslacht en verwerkt tot die Parmaham die iedere vleesliefhebber zeker kent. Slachthuizen in Oss en andere Brabantse steden zouden hier ook graag aan meewerken/verdienen en dus moet er overlegt worden. Door derden afgespiegeld als pretreisje omdat zij geen deel uitmaken van de delegatie, of graag zand in de molen gooien. Koningin en ministers trekken de hele wereld in met grote parasitaire aanhang, er praat niemand over op deze kritische wijze. Selectieve protesten zonder voorkennis van zaken. Erg slim.
Brabo
Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

Het snoepreisje is reeds afgeblazen.

Op naar het volgende 'schandaal'.
Ton Wijnen / gepensioneerd
Hulde aan mijnheer Plasterk! Nu zal al het gereis tussen Brussel en Straatsburg ook wel snel afgelopen zijn.
Advertentie