Advertentie

OM gaat in hoger beroep in zaak-Hooijmaijers

De rechtbank veroordeelde Ton Hooijmaijers tot 3 jaar gevangenisstraf en sprak zijn vrouw vrij. Makelaar K. kreeg 3 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur.

18 december 2013

Justitie legt zich niet neer bij de uitspraken die de rechtbank in Haarlem op 3 december heeft gedaan in de strafzaken tegen oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, zijn echtgenote en makelaar Arnold K. uit Vinkeveen. Hooijmaijers zelf ging direct na de uitspraak al in hoger beroep, het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat nu in alle drie de zaken gedaan, zegt een woordvoerder van het landelijk parket.

Veroordeling
De rechtbank veroordeelde Hooijmaijers tot 3 jaar gevangenisstraf wegens onder meer omkoping en witwassen en sprak zijn vrouw vrij. Makelaar K. kreeg 3 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur.

Volle omvang
Aanvankelijk toonde het OM zich tevreden met de uitkomst van de zaak tegen Hooijmaijers, die de beschuldigingen in alle toonaarden heeft ontkend. Toch wil het de zaak ,,in volle omvang'' aan het gerechtshof voorleggen, aldus de woordvoerder. De rechtbank sprak Hooijmaijers op een enkel onderdeel vrij en gaf hem ook een lagere straf omdat het onderzoek en het proces zoveel belangstelling van de media had gekregen. Daar is het OM het niet mee eens.

Tweede tranche
Volgend jaar zal justitie beslissen welke bedrijven en personen uit de zogeheten tweede tranche zullen worden vervolgd: de actieve omkopers, de personen die Hooijmaijers zouden hebben betaald in ruil voor gunsten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie